Saturday, September 10, 2011

Isteri Masuk Dapur

Mana boleh suami masuk dapur je cerita. Isteri masuk dapur pun nak jugak eksyen kat sini kan :)

Tapi isteri masak simple je. Sangat-sangat simple. Pastu reti pulak tu menyukat untuk dua orang makan. Memang sedang elok je, cukup-cukup kenyang sekali makan.

Nasi putih, daging blackpepper, kailan ikan masin dan telur dadar.

Ngehehe, masak ni pun nak cerita kat blog kan. Ala, kasi can lah. First time I masak untuk suami ni :)

Kailan ikan masin yang tak berupa seperti kailan ikan masin sangat. Hehe. Tu ikan masin yu tau, beli kat Pangkor hari tu. Sedap jugak, tak masin sangat lah. Mungkin sebab dah rendam dia dengan air kot :D

Nasib baik daging blackpepper saya tak liat. Bukannya reti masak sangat pun, selama neh masak untuk tekak sendiri je. Nasib En Suami ok je walaupun kan saya tahu beliau tu cerewet jugak sikit pasal makan ni :p

<--- Nang if you LIKE

15 comments:

nanonano said...

hehe best ar iim xmilih makan,
nana milih sket, tp sbb dia milih, aku slalu msk sardin je ke dia,
sbb tu fav dia, hahahaha sape suruh milih sgt kan? :p

sweethOneY said...

Muehehehe merasalah mkn sardin je kan. Iim neh dia tak makan bawang, tu prob jugak tu. Jenuh nk ejas.

Nava.K said...

Simple and easy veg recipe.

ada mokhtar said...

pandai la tu siap masak daging blackpaper gitu..

syahirah sabri said...

dia makan bawang benggala je. yg bawang lain mmg tak makan. u can adjust with it :)

sweethOneY said...

Nava K - yeah, for an amateur.. simple thing only I can do. Hehe

Ada Mokhtar - mintak resepi kat akak opis. Tehehehe

Syahirah - oh honeyy,thanks for the tip.but you know what? i already knew bout that.im his WIFE,remember?so,thanks but no thanks.

Zana S said...

slamat pengantin baru izza!! moga kekal ke akhir hayat.. :)

~daRLee ZuRiS~ said...

besar lah perut iim tak lama g.hihiii..

syahirah sabri said...

dont be so butthurt. i just give some suggestion :)

syahirah sabri said...

no hurts feeling :)

pRincESs_N said...

air tgn seorg isteri ni len...dr x mkn bwg mane tau tetibe ley mkn..who knows...

asna cute said...

yup betul tue. air tangan isteri masak dengan penuh kasih syg pun suami akan suke jer makan, siap bertambah2 nasi n licin lauk =)

dhiera said...

daging tu nampak sedap~

Redbloodsnow said...

merindu aku nk makan masakkan ko yang. nnti if ko mai kch lg...masakkan utk aku n laki aku nnti ek. miahahahaaha

nyna said...

hai u can adjust with it ekeke :B

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...