Thursday, September 8, 2011

Suami Masuk Dapur

Morning !

Ada yang tunggu kite update cerita kawen ke ? Sorry, tak sempat lah nak godek-godek folder gambar tuu.. Malam jap g naa, boleh kan ? Hehe semalam cakap malam ni, hari ni pun cakap malas ni jugak kan. Sebenarnya saya pun rasa tak sabar nak update neh, banyak sangat cerita nak share di sini. Karang bertangguh-tangguh, lupa pulak kan..

Anyway, semalam En Suami offer untuk masakkan dinner. Haruslah isterinya senyum lebar je kan, sebab saya ajak makan luar je semalam. Kih kih. Belum sampai semangat memasak la uols. Letih tak hilang lagi neh. Kenduri gotong-royong neh letih dia lain macam kan. Gila ka 2 malam sebelum kenduri tidur lebih kurang 3-4 jam je. Itu cara-cara pengantin. Cara-cara adik pengantin, diorang memang tak tidur langsung ! Kesian adik-adik saya. Nasib baik semuanya bertanggungjawab dan rajin nak menolong. Ce bayangkan adik-adik saya ni pemalas, matik lah kakak diorang neh. Sankyu adik-adik tersayang

Mak ayah saya meman dah cakap dah, lepas neh kenduri kita buat katering je. Kihkih, penat sangat tau tak. Mak ayah saya memanglah orang yang paling penat sekali. Tapi kenduri dah lepas ni, lega dah diorang tu :) Memang sangat-sangat berterima kasih pada family saya, mmmuuuahh !!

Ok, bila dah start buat ucapan penghargaan neh mulalah melalut kan. Itu nanti saya buat entry lainlah :)

Berbalik kepada cerita asalnya, nak cerita je yang semalam En Suami masakkan dinner. Hehehee.


Sedap okey. Mesti ada perencah tambahan a.k.a kasih sayang neh. Kahkah, muntah ijaulah korang, bluwek ;p

Thanks syg ! Malam neh saya pulak masak ye ?

*tengah google resepi..*

<--- Nang if you LIKE

10 comments:

farrah said...

we miss u!!! :)

cantiknya pinggannnnn hehe... wow en suami masak spaghetti? yummehhh kelihatan itu.

atty's said...

selamat pengantin baru ..

untung dpt hubby yg pandai memasak.

dhiera said...

selamat pengantin baru~ spagetti sedap woo.. lapa.

pRincESs_N said...

kenduri gotong royong mmg penat x hengat laa...wahh..nk resipi iim...kuikuikui

De' Nurul said...

pinggan pun bunga bunga cinta. i like! :D

Redbloodsnow said...

perghh! bertuah bdn wooo suami masok dapur...hehehe :D

Ietams said...

woh! tetibe dah bertitle 'isteri'..
terkejut akak dik.
anw, tahniah ye yang.. :)

deena awanis said...

malam ni memang nak wat spageti..=)

nanonano said...

so msk ape mu mlm ni?? hehe

nyna said...

syok lettew abg ipar masakkan
sandwich telur dah jd ke belum ekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...