Thursday, April 28, 2011

Saya Kena Belajar Masuk Dapur

Hi, selamat pagi semua ;)

Semalam balik kerja kan, terus singgah rumah En Tunang. Nak hantar kereta yang dipinjam, lepas tu mama suruh tunggu dinner sekali. Jadi, saya pun tolong lah menyibuk sama di dapur :D Memang tolong menyibuk je pun, takde apa aku reti nak buat. Hahaha.

Pastu, mama kata tolong potong mempelam lah. So, saya pun potonglah dengan berhati-hatinya. Dah lah mempelam tu juicy, berlengas-lengas tangan aku ni haaaa. Pastu kan, aku memang main potong je. Suka hati aku je nak kerat ikut celah mana.

Pastu En Tunang tengok, boleh tak dia pergi dapur cakap kat mama, "Mama, tengok Izza tak pandai potong mempelam" Hahahaha. Siot kan?

Elok pulak lepas tu, baba lalu tepi meja tu. Pastu baba tegur, "Awat potong macam ni, salah ni. Terbalik. Dia kena potong dari atas ke bawah, kalau tak dia jadi tak cantik." Hahahahaha. Sumpah weh, tebal muka aku tersengih-sengih je time tu. Pegang pisau pun dah macam haiyaaaakkkkkkkk! Tersenyum-senyum je dorang tengok aku. Tskkkk.

Malu okeh.. Nampak nau main hentam keromo je kalau masuk dapur kan.

Sebelum ni potong pulut tak kemas, tak reti. Pastu potong tembikai tak reti. Pastu siap buat sup ayam hotdog yang En Tunang dengan bangganya letak atas meja makan kat rumah dia tu. Hahaha. Hadoi.

Lawak betullah, takut mama dengan baba risau pulak nanti fikir apalahhhhh bakal menantu diorang ni nak kasik makan si bujang tu kan. Takpe, kamu jangan risau ok sayang. Saya akan belajar memasak nanti :D

<--- Nang if you LIKE

6 comments:

nanonano said...

ahdoii
sbenarnye bukan xreti
tp gabra...
ahahhahah bukan xpndai msk pun
butter prawn la ape lg, hehehhe

aku dlu mule2 kawen lg debor wehh..
lsg derang xmsuk dapur
aku trkontang kanting,
dah la xtao slera derang gane,
derang ske mkn kari2 je
aku plak xpenah msk kari,
seb bek rempah kari kt blkg tu ade cara2 nk msk,
wahahhahaha sabor je ah
siap ckp kat mil
xpenah msk, rase cmne xtao la
dia ckp xde ape..janji ley mkn dah :p

Nem0 o0h Nem0 said...

same la kita.....
bf aku dah bising suh belajar memasak sbb dia jenis homeboy.takut nti dah kawin asyik ne makan luar je..hahaha

pRincESs_N said...

Alaa..ko bole je msk..cuma bese laa org baru nk msk dapo cm kitani..byk bnde x to..aku pn failed gk kdg2..

~daRLee ZuRiS~ said...

hihiii...lek ar weh
gabra lebih memang camtu
apa lagi.pasnie hari2 masuk dapur ye
;)

sweethOneY said...

Na - aah weh, aku ni bukan reti sangat masak.. simple2 boleh la.. kalau lelebih tu, mmg aku print resepi tampal kt fridge. ahakss :P

Nemo - hehe aku plak mmg jenis nk masak untuk laki aku nanti.. :)

Ayein - gabra lebih tuu.. nak2 orang pandang kite kan. haha..

Akak zuris - tu lah pasal. saya mmg dah jarang masak skrg ni :P

Redbloodsnow said...

bg yg tahu memasak cam ko and aku (nak gak mention diri sendri weh..haha), sure punya takde masalah bila ke dapur bakal mentua..hehehe

tp bg yg tak tahu masak n jenis yg tak ke dapur sendiri..haaa itu lah yg payahnya :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...