Saturday, February 5, 2011

Benda bulat-bulat yang misteri

Last Wednesday, I cooked chicken soup for myself. Kerana terlalu banyak, I couldn't finish it. Then the next morning I reheat it and pass it to my fiance

Sebenarnya aku jangka encik tunang akan memakan sup ayam itu sementara menunggu bas aku untuk pulang ke Kuala Kangsar tiba. Manalah tahu, beliau bawa pulang flask berisi sup ayam itu ke rumah. Lepas tu, letak pula atas meja makan.

Datang mama beliau, bukak flask lepas tu tanya,

"Apa bulat-bulat tu?"

Encik tunang pun blur, lalu menjawab "Kentang kot."

Tak lama lepas tu, datang pula baba beliau, jugak bukak flask berisi sup ayam di atas meja lalu bertanya "Apa bulat-bulat tu"

Encik tunang berasa sangat pelik lalu melihat dengan mata sendiri apa yang dikecoh-kecohkan bulat-bulat tu.

Lepas tu, terus text kekasih hati yang baik yang bagi sup ayam tersebut (iaitu penulis blog ini) ;

"SAYANG MASUKKAN HOTDOG KE DALAM SUP AYAM ???"
T_________________T

kantoilah sudah saya ni seorang yang suka main campak-campak suka hati akuuuuuuuuuuuuuuuu je. hahaha. kejadian ini sumpah sangat memalukan.



10 comments:

Cik Buya said...

thehehe kan dah kantoii. kuikui

-eLyNhere- said...

izaaaa! sumpah kelakar ok!
penat kite gelak sorang2!
haha! kantoi la pulak kan.. encik-tunang-awak tu pun satu, pi letak ats meja mkn mmg org pakat kerumun la kan... isk..

kene masak elok2 *jgn buh pelik2* skali lagi ni nampaknye! :P

Erina Asmawani said...

hoho..mmg misterila yunk.
tapi biasanya kalo masak stok campak2 ni kompem masakan dia tu..nyamannn! (bak kata sarawakian) :)

pwincess AJA said...

hiksss.mau merah padam muka akak kalau akak ade dekat uma tunang tesyg ms tuh.;ppp

azzey said...

ni kes tersilap campak le ni ye...hi3...

sweethOneY said...

bety - hehee. tu la psl. kang mama risau plak apa la akak masak bg anak bujang dia :P

elyn - kite maluuuuuuuuuuuu sangat ok! masa dia msg tu terus call tny, HA, APSAL PEGI LETAK KT MEJA MAKAN????

haha. keji kannn. pasni kena msk lain lah, pastu suh pegi tyg atas meja mkn. dan ucapkan selamat tinggal kepada benda bulat2 :p

ena - hehe. nyaman tu mmg nyamannnn tp org tua2 tgk pelik bebenar :p

aja - taw xpe. nasib baik tiada di tempat kejadian. puhhh

azzey - hehe. masak cincai nama dia

Redbloodsnow said...

ko mmg suke msk kan yang. kagum aku. aku lak semakin nk jd bini org...semakin liat. haishhh

pRincESs_N said...

hohoho...kantoi sudaa...xpe..jnji sedap...bole dimakan...layann..

Zumie said...

haha..takpela menu baru hahaha nasebla bukan bawang blat tu ko main campak jek:P

Nem0 o0h Nem0 said...

aku punya la pk ape bulat2 tu,rupanyer sosej..hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...