Monday, April 9, 2018

Kasih Goes To School

Tahun ni Kasih dah 5years.. did I blogged about her birthday celebration at home & at the school yet ? Haih Mama kena sit down dan take time to write consistenly all of this memories otherwise it will fade away :(

So anyway tahun ni kitorang hantar Kasih ke Pasti. Tahun lepas ada try hantar juga tapi seminggu je haha tak tahan dengan drama menangis dia dan adala sikit problem dengan sekolah masa tu. How time flies kan. Kejap je Kasih dah 5 tahun dan sekolah dan.. it's already April guys !! Lagi sebulan je nak puasa and then before we knew it, comes 2019.. omg

Dah 4 bulan Kasih ke sekolah syukur alhamdulillah no more drama. Agaknya sebab Kasih dah kakak :) bulan first aje hari hari menangis nak mandi tu. Lepastu saya try buatkan dia jadual, malam by 10pm mesti kena tidur kalau tak next day mengantuk. Dan saya juga implement rewards system untuk dia. Guna sticker aje. Memang helps a lot !

Kasih Safiyya, Mama doakan yang terbaik untuk Kakak. Jadi anak yang solehah, anak yang baik dan mendengar kata. Semoga Kasih happy selalu dekat sekolah dapat ramai kawan. Dan diterangkan hati untuk menerima ilmu. Mama sayangkan Kasih sangat :*

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...