Monday, January 29, 2018

Happy birthday yang ke 33 my soulmate !

This is a throwback entry. I should blog about this for the sake of memories :)

Ok so 3rd November is my husband's 33th birthday (last year punya event pls haha) . So aku nak prepare something special for him on his birthday. Kitorang ni bukanlah jenis celebrate birthday sangat. Tipikal celebration would be pergi makan makan and eat a slice of cake.

Aku plan nak buat surprise celebration untuk my husband so I booked a studio apartment in Cyberjaya for the event. Plan asal nak hire surprise planner untuk balloon deco and all tapi bila survey ahhh mahal la oi haha better aku buat sendiri je :p changed of plan lagi, instead of surprisenya di bilik hotel kita tukar dengan surprise di rumah lepastu baru kita checkin. Ala bukanlah surprise apa pun. I want to buy cake, flowers lepastu buat balloon deco and all that (initial plan).

Dengan semangat membara nak prepare everything on my own, aku pun belilah balloon (banyak gila k. Rasa dalam 30-40 biji. Mampos nak tiup ni haha) lepas tu beli balloon yang huruf huruf tu spells HAPPY BIRTHDAY. Then aku order chocolate bouquet. Aku dah siap book adik yang seorang tu untuk tolong hehe tq Ngah me love you so much :*

Pastu kan, nak jadi cerita aku terfikir. Eh nanti nak checkin dekat Cyber kan dah dekat dengan rumah Mama (my MIL) so kalau aku invite diorang sekali mesti Abang lagi happy kan :) so cancel surprise kat rumah. Tukar terus everything buat kat sana. Tapi tu pun bermakna I owe my SILs and BIL a big favour haha. They helped me setting up the place. Dan tiup balloons yang super banyak tu ! Haha thanks Along, Aimy dan Dikwan !!

So hari Jumaat tu (03/11/2017) Ngah temankan aku pergi ambil chocolate bouquet, hantarkan party supplies dekat Dikwan dan pergi kedai party untuk set balloons bouquet. Aku beli balloon sendiri dan hantar tiup helium di kedai je. Jimat dan murah ! Oh anyway balloon bouquet dan chocolate tu untuk midnight celebration dengan Papa.

Kasih punya excited jangan cakaplah. Haha dia tu dahla tak boleh simpan rahsia. Aku dah pesan dari beli belon tu semua cakap ini untuk birthday Papa tau tapi rahsiaaaaa. Jangan cakap. Haha. Balik rumah sementara tunggu Papa balik kerja, sorok kek dalam fridge, belon dan bunga dalam bilik belakang. Kasih excited gila dia melompat lompat masa kitorang sorokkan barang barang tu macam nak explode jantung dia aku tengok kahkah. Exaggerate nya kehkeh tapi serious tengok dia happy dan excited sangat sangat preparekan surprise birthday Papa tu. Dannnnn banyak kali kena ingatkan dia, this is a secret. Not yet not yet not yet. Bila Papa sampai rumah asyik tanya je bila nak bawak keluar belon ni Maaa haha

Then lepas Isyak aku tertidur ye. Penat gila seharian ke sana sini. Yang Kasih excited gila asyik asyik kejut, bila Mama ? Bilaaa bilaa haha. Dan finally detik 12am pun tiba :)

Papa tengok tv kat hall. Mama pergi dapur, Kasih keluarkan kek (a slice je pun) then Mama gigih nyalakan lilin tapi 2 3x pasang terpadam haha. Hall dengan dapur ni setentang tau so aku pun senyap senyap pasang lilin pastu sorok sorok nak cucuk dekat kek. Time ni la terpadam 2 3x. Last last Kasih geram dia angkut kek tu terus pergi tepi dapur supaya senang Mama nak cucuk lilin jangan padam padam dah haha. Punyalah cuak masa ni takut Papa nampak. Lepastu Kasih berlari pergi ambil balloons dan bunga. Mama bawak kek sambil nyanyi Happy Birthday untuk Papa :D


Love you so much. Happy birthday sayang

Cerita celebration dengan inlaws nantilah sebab gambar tak jumpa dalam hp >_<

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...