Wednesday, January 3, 2018

Hello 2018 !

Bye bye 2017, hello 2018 !!

Haih azam nak teruskan menulis dengan konsisten makin kelaut dalam jadinya. Tak boleh jadi ni. I must write for the sake of memories. Ok marilah masukkan itu ke dalam wishlist 2018 juga haha.

So harini 2 Jan 2018, anak sulungku si Kasih yang pandai sangat bercakap tu dah masuk usia 5 ! Sekejapnya masa berlalu dah 5 tahun awak ye sayang. Harini juga first day Kasih at school. Mama dan Papa hantar bersekolah di Pasti. So far tengok nampak serasi dan happy. Taklah drama sekolah seminggu aje macam last year haha.

Setiap 2hb Jan Mama dan Papa wajib ambil cuti sejak dulu lagi -- nak celebrate birthday anak :)

So harini just surprisekan dia dengan sejambak balloons aje. Taklah segempak surprise birthday Papa dia Nov lepas (will blog about it later) tapi alhamdulillah Kasih happy sangat, kejap kejap

Terima kasih Mama sambut happy birthday Kasih

Sampai ke waktu nak tidur pun masih berpeluk dan berterima kasih, thank you surprisekan Kasih. Thank you Papa belikan balloons dan kek dan bawak Kasih jalanjalan

Kembang rasa hati bila anak tunjukkan penghargaan gitu sekali. Yang penting Kasih happy ok syg ?

Kasih dah 5 tahun tau sekarang. Dah besar dah. Sangat boleh diharap tolong Mama macam macam. Pandai jaga Adik. Rajin sangat tolong Mama dekat rumah. Maybe sebab awak nampak dah matured, Mama selalu lupa yang awak ni masih kecil lagi. Sian Kakak selalu kena marah dan bebel dengan Mama bila buat silap ataupun banyak sangat main. Sorry ye syg. Terima kasih sebab jadi anak Mama yang baik sangat, Mama doakan Kasih jadi anak solehah, kakak yang baik, dipanjangkan umur, gembira selalu dan semoga dapat semua yang terbaiklah. I always love you no matter what :*



Once again, HAPPY 5TH BIRTHDAY SAYANG. thank you allah for the gift, mohon dipinjamkan lebih lama anugerahMu ini kepadaku. Doaku juga semoga aku dapat menjadi Mama terbaik untuk mereka dan berikanlah aku ilmu untuk mendidik mereka sebaiknya. Aminnn

1 comment:

Dhiera nadhirah said...

happy belated birthday kasih! selamat bersekolah. seronok sangat tu dapat surprise belon sampai disebut-sebut ke malam.

betul la. kalau kids tu memang jiwanya tetap kids. belon semua budak suka padahal simple surprise je kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...