Tuesday, June 7, 2016

Warning Letter Implemented - Bye Bye KGW !

Assalamualaikum,

Susulan kes di bawah, boss aku bersama sama management office ni come out with another extreme plan. Unpaid leave lebih daripada 7 hari, akan dapat warning letter. Bahahahaha. Unpaid leave aku dah 6.5 hari, semuanya purely pasal Kasih sakit + warded. Siapa boleh guarantee dari sekarang sampai end of this year aku takkan ada apa apa kecemasan yang membuatkan aku terpaksa ambil EL a.k.a Unpaid leave tu ?

Ahh so bosan dengan politik ofis ni.

Jadinya dengan isu ini ditambah lagi banyak lagi isu lain yang aku malas nak sebutkan semuanya kat sini, aku telah pun resigned. Sebab sebab resigned ?

1. Malas nak layan drama drama kat ofis
2. Husband bagi green light duduk rumah jaga anak anak HAHA
3. Yes, bakal mempunyai anak anak :) I'm 7 months pregnant
4. Stress tak bagus untuk wanita mengandung

Husband kata duduklah rumah dulu rehat rehat kalau rasa nak kerja, pergi cari kerja tempat lain. Tak payah hadap dah kerja kat sini.

Love you, husband hehe.


3 comments:

Hayati M Y said...

Wahh tahniahh kak!
heh.. betul pn buat camtu je.
dulu bety keje lagi aaa.. menyampah dgn politik bos tu.
kata 5 bulan keje nnti dia upgrade gaji kita.. da 5 bulan tanye dia, dia suh tanye bos no 2.. bila g kat bos no 2 dia suh tanye bos no 1.. pastu bos no 1 kata, artwork tak berapa bagus lagi takleh naik gaji lagi la itula inilah..
haktuih betul. last-last betty cari keje lain and resign. padan muka!
tak lepas bape bulan kan kak, sorang2 ofismate keje situ resign..
walhal dulu masa kitorang keje, kitorang satu team sama-sama. dari pre-production sampai ke post-production happening je. hari2 menyanyi wat keje..
best kan camtu.. ada stress pun sume datang dari BOS aje. hahahahahahahah
bila bos masuk ofis, otomatik kitorng sume diam. tetiba jadi serius, cakap pon serius apa sume.. lumrah la kot. dapat tpt keje dan suasana keje best bos plak cam haremmmm.. hmmm

Zumie said...

tahniah syg,ko buat kputusan betul takyah la berkhidmat dgn cmpny cmni..watpe mnguntungkan dorang sedangkan tak reti jaga hati staff,nampak rasist kot...

lepas ni jadi surirumah berjaya la ko yang haha...

Hayati Suhari said...

Good job babe. Weyyyy tahniaahhh!!! Kasih nak dapat adik yeay!! Tak apa, rezeki anak-anak ada nanti insyaAllah. Susah susah ko buat on9 biz aja setel. Dropship sudah. Tak yah sesusah nak keluar pos barang dengan anak kecik nya nanti. Tak mau stress-stress dah okay. Semoga kehidupan ko lepas ni lebih aman, gembira & semakin dimurahkan rezeki. Aamin..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...