Wednesday, April 13, 2016

0320750000 / 0327874200 / 0320366888 / 0327263500 - Panggilan Hantu

Tak tahulah kenapa lately handphone aku dibanjiri dengan call hantu ni. Imagine ye satu hari tu dari pagi sampai ke malam.. Ulang suara, MALAM ye.. asyik dapat call dari nombor nombor ni. Aku memang biasa tak angkat nombor tak kenal ni tapi since kita pun tengah cari kerja baru, kot kot lah itu potential employers kenn so kita angkatlah. Ada yang call dari Prudential lah, Bonuslink la, Unifi la, semuanya dengan satu niat. Telemarketing ! Jual insurans lah, suruh upgrade service itu ini eh bahaya tau telemarketing ni. Once kita ter iyer kan apa dia cakap, hah terus activate je kau punya polisi tu. Macam husband aku kena dengan RHB dulu lah. By phone je pun, tau tau je tetiap bulan kena deduct duit insurans. Tak pepasal je. Masalahnya diorang ni boleh tahan kebal and persistent, keep on calling, tak give up okeh walaupun aku dah masukkan nombor ni semua dalam auto reject call. Sampai ke hari ni masih dapat notification call dari these numbers. Dekat 2 minggu dah okay dihantui panggilan ni. Hari first tu masa aku belum set block call lagi, sampai ke malam 9 lebih macam tu pun masih call. Aku tak angkat lah tapi rimas tahu, rimas ! Macam mana lah personal information boleh leak macam ni. Provider manalah yang share information ni. Geram betul.


Kental dan tak berputus asa kan. In fact, pagi ni pun aku masih terima notification call ni. Boleh report ke mana mana ke ek ? Gangguan betul lah.


3 comments:

Erina Asmawani said...

Tskkkk!! Macam sejenis spam je izza..memang gangguan betul!

nanonano said...

aku ponggg,
sbb tu nset aku always silent ok,
pastu klu org trdekat call xberangkat sbb xdgr
hahahahha

ietams said...

same la kite izza!
ada lagi nombor start dr 8319 xxxx pun sepesen cenggini. grrrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...