Monday, March 21, 2016

Perjalanan ke Pulau Lang Tengah

07032016

Pagi pagi dah kena kerah bangun oleh husband. Tak bagi can langsung nak berlama lama tidur di hari cuti :P husband aku ni punctual orangnya. Bininya aje yang tak punctual (mengaku siap). Resort yang kitorang booking dekat Lang Tengah tu dah inform driver akan pick up dekat hotel pukul 8.30 pagi untuk ke Merang Jetty. Jauh ok dari pekan Kuala Terengganu nak ke jeti tu. Adalah sejam gitu. Mujur tak ambil flight awal pagi. Asalnya plan nak amik the earliest flight then shoot ke jeti. Kalau macam ni memang patut kena spend satu malam dekat KT so esoknya tu tak terkejar kejar. Sebabkan bangun awal, tak sampai hati nak kejutkan Kasih tu. Biar je la dia tidur cuma tukarkan baju aje. 


Memang lena tidur sampai otw ke jeti baru sedar dah dalam van ;D
Gaya taknak kalah ahaha. Selepas perjalanan lebih kurang satu jam, kitorang pun sampailah ke jetty ni. Dia macam private jetty la. Jeti kecik je. Situ ada la kaunter satu. Bag nanti driver tu semua yang bawak turun. Diorang tag ikut nama elok elok semua. Kita cuma bawak turun badan je. Oh, btw situ ada kedai makan jugak so kalau tak breakfast lagi tu bolehla breakfast kat sini sementara tunggu masa nak naik bot.

Kitorang tunggu tak lama pun, dah dipanggil naik bot. Bot dia sederhana besar lebih kurang dalam 20 orang. Kalau nak smooth ride, taknak bumpy sangat pilih tempat duduk belakang. Selesa sikit. Life jacket semua ada, size Kasih pun ada.


Aik belum sampai pulau lagi dah itammmmmmmmmmmmm. Laki ai kat belakang tu taktau mengenang nasib ke apa haha :P

Kasih excited je naik boat. Nak nak lagi bila langgar ombak, haih Mama dia cuak dia boleh bersorak lagi. Perjalanan lebih kurang 40 minit. Huwaa lama tak rasa perjalanan nak ke sini ? Haha dari pekan nak ke jetty pun dah lama, lepas tu perjalanan naik boat lagi. Layan je lah nasib baik takde mabuk ke apa. Syukur sangat Kasih behave je.

Sampai sana kitorang disambut oleh staff resort tu. Dapat welcome drink dengan towel sejuk. Ahhh nikmatnya minum air halia sejuk dengan lap muka sikit dengan tuala sejuk. Haha. Dalam pukul 10.30 pagi macam tu kitorang sampai. Bag semua memang tak payah risau. Dorang angkat hantar ke bilik terus. Oh, kitorang booking holiday package directly dengan resort 4D3N. So everything has been arranged tak payah pening pening lagi nak fikir.


Package included,

Untuk info lanjut, korang boleh pergi check website diorang terus --> SUMMERBAY RESORT

Pulau Lang Tengah ni pulau kecil je antara Redang dan Perhentian. Tak famous sangat di kalangan local tapi famous di kalangan orang Cina especially China Mainland. Masa kitorang pergi tu memang kitorang sefamily aje guest Melayu. Briefing pun asing sebab untuk kitorang briefing in English (in private la basically sebab kitorang aje yang ada kan :P), untuk diorang yang lain in Mandarin lah. Aku pilih pulau ni untuk percutian kali ni sebab ianya kecil dan tak crowded. Sesuai untuk rileks rileks saje.. Cantik tau sini.


Panas lit lit kannn !



2 comments:

nanonano said...

Cantikkk, tp aku xbrani lak nkg pulau yg xbrape nk ramai org ni,
next time jom redang or perhentian plak nakkk...

actly, aku dapat gambaran mcm mama yg lebih xcited dlm cerita ni, kehkeh


lg 1! kasih slalu sanggup mcm ibu berpantang kan, lama dah nk tegur sanggul tu, hehe.

izzatul azma mohd asri said...

Wahahahha aku memang suka ikat bun dia tinggi tinggi. Rasa cam comel tapi mak aku pun cakap sama macam ko hahahahha macam orang dalam pantang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...