Monday, February 15, 2016

Speedboat ke Lang Tengah Island

Lagi 3 minggu nak bercuti, excited betul rasanya. Husband siap belikan backpack sebab rasa macam lagi senang nak travel pakai backpack kot. Of course la husband yang sado tu yang tukang angkat bag kan. Then, macam macam la plan dalam kepala ni. Nak pergi beli swimming suit baru Kasih. Hmm, Mama perlu ke swimming suit ? Haha macam bazir je nak beli. Bukan nak selalu guna pun nanti.

Tapi dalam excited tu, ada satu perkara yang merunsingkan kepala otak aku ni. Perjalanan dari Merang Jetty nak ke Lang Tengah tu nak kena naik bot. 45-satu jam perjalanan. Bila tanya dengan resort, mereka cakap naik speed boat. Tanya adik ipar yang pernah pergi Perhentian, dia cakap dia naik speed boat yang macam ni.


Something like this. Ko tak takut pulak tengok ? Huwaa dahlah bawak anak kecil ni. This triggered my panic button hahaha. Lalu aku pun menggoogle lebih banyak lagi imej bot bot yang digunakan untuk transfer dari jetty ke pulau. To my horror, hasil image google semuanya menyeramkan rasa nak cancel trip aje mengenangkan dah bayar semua aje T__T




Tapi untuk tak jadi menggelabah tak tentu hala, aku pun tanyalah dengan Customer Service resort tu since dari awal booking lagi memang Ms Yong ni banyak tolong aku jawab segala soalan soalan berkaitan vacation kalini. 

Lega betul bila Ms Yong reply email aku, dia bagitau not to worry. Transfer boat diorang semuanya covered dan boleh muat 40 paxs. OK, at least ianya quite big dan takdelah rasa bumpy sangat. Nah ni gambar botnya in case ada yang nak pergi ke pulau ni dan duduk dekat resort ni jugak.. 


Hopefully by the time kitorang pergi sana, cuaca bertambah baik dan laut tak bergelora sangat, amin.

1 comment:

nanonano said...

hahahah mu yg mgelabah
aku plak rase nk trkencing sama
puiiii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...