Friday, February 12, 2016

Kasih Dah 3 Tahun !

Well, yes actually Kasih turns 3 awal tahun hari tu. Ala ala new year baby jugak kesayangan aku ni. 02/02/2016 - my Kasih Safiyya turns 3 !!! No fancy celebration like last year at the taska. --> Click HERE to read last year celebration.

Tahun ni celebrate kecil kecilan aje dekat rumah MIL. Kebetulan semua sepupu sepupu Kasih ada. Mama pulak masak sedap bihun sup malam tu. Kitorang cuma beli kek je lah itupun dah malam baru nak cari. Memang takde plan betul lah Mama awak ni Kasih. Main sauk je ahaha.
Jadilah ye buat kenang kenangan. Lepas tu keesokan harinya bawak Kasih pergi Farm In The City. Our second visit. Sebab Kasih suka sangat bagi birds makan, kitorang pun bawaklah dia ke sini lagi. Harga tiket tak ingat. Kalau nak baca first visit kitorang, click SINI.


Tahun ni punya lawatan kureng sikitlah. Burung burung dia dah tak menarik. Yang kekecil comel tu semua dah tak ada. Frust lah kitorang. So so aje lah kalini. Tapi tengokkan Kasih happy ni, so happy lah jugak ahaha. Kasih masuk sini masih free. Budak ketinggian bawah 110cm free entry. Tapi kesian jugaklah pasal tak cukup tinggi, tak dapat naik pony. Hehe. Sampai ke harini dia masih ingat lawatan ke petting zoo ni. Asyik asyik sebut nak ke zoo. Nak bagi makan birds, nak tengok rabbit, fishs semua. Alahai, lain kali kita ke taman burung lah pulak sayang. Ataupun kita ke Zoo Negara lah ye buat kali yang ke tiga ke empat entah HAHAHA.

Anyway, since Kasih dah 3 tahun sekarang, cikgu dia tanya nak join playgroup dekat daycare tak. So aku pun setujulah, join playgroup. Lagipun Kasih ni memang suka sangat buat aktiviti semua ni. Arahan pun dah boleh faham, cakap pun tak ada pelat. Kuat lorat lagi adalah. Kadang tak larat nak melayannya. Teringat perbualan dia dengan Cikna masa Cikna ambil dia balik dari taska hari tu,

Situasi - nampak burung terbang

Kasih : Cikna nampak tak burung tu ?
Cikna : Nampak..
Kasih : Bird tu balik kerja. Dia penat. Kesian dia. Macam Cikna jugaklah, penat balik kerja. Kesian kan.
Cikna : .... speechless

HAHA, lawak betul rasanya. Pandai betul cakap. Sekarang ayat favourite dia kalau Mama tak layan ke, Mama marah ke nanti dia pergi satu sudut lepas tu buat buat teresak esak sambil cakap Mama tak sayang Kasih.. ulang ulang ulanggg sampai lah Mama pujuk. Mama pujuk dia peluk peluk sambil nasihat dia lah, tak baik cakap macam tu. Mama sayang sangat Kasih. Taknak dengar dah cakap macam tu, OK ? 

Baik Mama..



Pagi tadi. Bukan main lagi, request nak tocang dua. Lepas tu nak pakai getah pink and blue. Lepas tu Mama suruh senyum je nak ambil gambar, sekali dia posing hahahhaa.

Alahai, rindu pulak dekat buah hati ni. OK nak cepat cepat siapkan kerja dan balik jumpa anak :)


4 comments:

Zumie said...

comelnya kasih dah besar dh diaa...

Emi Ashri said...

Comelnye kaseh...aisya pun skang makin kuat bebel...ade je yg dia nak tanye..kalo marah dia,dia cakap "mama ni marah kakak je"...huhhuhuh

miss eimanhikmah said...

happy besday kasih saffiya

nanonano said...

besar dah kasihh..happy 3rd bufdayy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...