Tuesday, January 26, 2016

Island Getaway

Assalamualaikum,

Haiii betul seperti dikata, mula mula je semangat update blog sampai 2-3 entry sehari haha lepas tu ke lauttt. Sedar sedar dah nak habis bulan pertama di 2016 ni dah. Semoga perjalanan 2016 ni dipermudahkan, dikelilingi keluarga dan kawan kawan yang tersayang. Mak ayah suami anak adik adik semuanya dikurniakan rezeki berpanjangan, sihat tubuh badan dan dilapangkan hati dah fikiran, amin..

Tahun 2016 ni tahun kedua saya bekerja dekat company sekarang ni. Dan mula rasa bosan ni, rasa demotivated, rasa hmmmm Abg, saya nak resignlah ! HAHA suami takde pilihan kecuali mengangguk je la :P tengok suami kat office dia pun dah macam lost focus je. Projek dah nak habis, semua pun macam makin lemau je. So, husband decided we should go for vacation ! For a real getaway yang memang betul betul rileks and rejuvenating. Ikutkan plan asal husband ni, kalau boleh hari ni cakap, minggu depan dah nak pergi. Tapi saya tak suka last minute plan macam tu. Dahlah kita nak pergi lama. Buat plan terkocoh kacah pulak. Seperti biasa, saya lah jadi tukang plannya. Husband jadi banker. Ahaha. Takdelah, kitorang memang ada tabung vacation dari last year bukak. Bolehla tampung sikit sikit duit belanja nak bercuti tu. Plan asal memang nak ke pulau. tapi tak tau pulau mana nak pergi. Cari punya cari, baca sana sini. Mostly saya baca dekat Tripsadvisor lah. Last last dah decided, nak pergi Lang Tengah lah. Pulau yang kecil dan cantik dan crowd tak banyak sangat.


Amik flight je ke Kuala Terengganu sebab malas nak drive. Lagipun kita takde plan nak ke mana mana selain ke pulau je. Kalau drive karang dah makan masa pulak. Lagipun Kasih dah lama sebut sebut nak naik kapal terbang. OK jom Mama dengan Papa bawak :)



Berdasarkan review dekat Tripsadvisor, kitorang pilih untuk stay dekat Summer Bay Resort ni. Hopefully memuaskan hati. So, basically semua dah settled. Cuma tinggal nak cari contact untuk kereta sewa je nanti. Ini first time kami bercuti yang betul betul bercuti punya selepas Krabi holiday 5 tahun lepas HAHA punyalah lama punya cerita. Seminggu terus amik cuti.

Tak sabar :)

2 comments:

juelee said...

hepi oliday izza.... aku pn tasabar nk nunggu oliday.. penat oi keje muahahhaha

aNNe DyaNa said...

Hye.. Happy holidays. Oh kite dh tukar blog baru taw kalo free2 meh la singgah annedyana.blogspot.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...