Friday, May 8, 2015

Carbonara Ribbon Pasta

Hari tu pergi restock barang dapur dekat Giant, aku nampak satu pasta yang comel ni.


Comel kan ? Terus tertarik hati nak beli, saje nak bagi Kasih seronok makan hehe. Entah entah dia biasa je, emak dia yang excited kan haha.

So, semalam aku dengan Kasih bawak bekal ribbon pasta ni. Husband tak payah sebab dia pergi kerja awal, tak sempat nak bangun lagi awal nak prepare untuk dia sekali hahaha.


Carbonara paling simple. Tak pakai sos pun. Tumis bawang putih + holland. Masukkan daging/ayam, sayur sayuran. Biar empuk, masukkan susu cair. Perasakan dengan garam. Masukkan lada hitam, english herbs dan siap. Nak makan, letak grated cheese. Yummy yum !

Bekal dua beranak,

 



2 comments:

Hana Soffelia said...

dah lama sgt xmsk pasta2 ni...

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam izza,
iols ni kalo bab pasta ni soka hat makaroni & angel hair sajork
hat bentuk lelain tu macam kureng
tak tahu pasai pa tau3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...