Tuesday, July 9, 2013

SSC Boba Carrier - Very convenience for our sisters outing !

Assalamualaikum,

Sekarang ni, rutin kerja suami saya dah berubah. Beliau dah kena kerja di hari Sabtu T_T tak syok sungguh weekend cuma ada satu hari aje nak spend dengan husband. Takpelah, demi mencari rezeki kukorbankan perasaan ini ewahhh

So, biasanya Sabtu saya akan ajak Nina datang tidur kat rumah untuk meneman kakak dia ni. Biasanya jugak Kakngah akan hantarkan Nina ke rumah saya. Tapi hari tu Kakngah busy tak dapat nak hantarkan Nina. Tapi sebabkan nak keluar jugak jugak, saya bertekad nak pergi jemput Nina kat rumah dia. Walaupun sama sama duduk Shah Alam, tapi sorang utara sorang selatan haha jauh okeh. U5 ke Seksyen 25. Kental gila nak drive berdua aje dengan Kasih demi nak jemput Cikna dia tuewww.


Suka ye dia mama nak bawak pergi jalan jalan ? Behave ye sayang, mama nak drive ni hihi.

Alhamdulillah, sukses ke rumah Nina walauponnnn sesat barat. Saya ni failed ye bab jalan ni. Lapan ploh kali pusing Shah Alam tu pun masih sesat. Dan sebab dah lama sangat dalam kereta, dah hujung hujung nak sampai rumah Nina tu Kasih dah start uwek uwek. Panik saya kejap. Pujuk pujuk dia sampai kering tekak mama ni T_T

Kitorang ke Setia City Mall !! 



Cikna tukang carry Kasih. Oh, we just upgraded from Boba Wrap to Boba Carrier ! Suka sangat carrier ni, syiokk.



Kasih memang sangat behave bila masuk carrier ni. Biasanya dia akan observe sekeliling lepas tu bila dah penat, tidur dengan sendirinya :')

Menurut pemerhatian saya dengan Kasih, biasanya dia memang akan behave bila segala keperluan dia dipenuhi. Perut kenyang, selesa, tidur cukup and she's one good baby ! Love you sayang.



Tengok tu, happynya dia. Sebelum tu dia memang dah puas tidur bila saya dengan Nina meronda dalam mall tu. Perut pun dah kenyang masa ni, seronok lah Parents Room dekat SCM ni. Besar, selesa dan syokkkk. 

Next time kita boleh jalan jalan lagi ye Kasih, nanti kita ajak Papa sekali ye :)

P/s gambar memang no filter haha mesti kena kutuk dengan adik adik ni sebab saya memang jenis suka upload gambar malas nak edit :p



6 comments:

nanonano said...

haha dh berani yer,
sure lps ni akan rajen kuar sdiri lg, kasih behave je tu,

Zumie said...

comelnya awak yang..baby pon comel..

atty's said...

comeynya kaseh..

shark said...

comel betul kasih nie..
snyum sokmo dia..
goram nk cubit pp tue.

OmbakBaik said...

Comey2 dok dlm ssc...ssc lg mudah dr wrap kan...

Maria Rajab said...

bagus kasih ye..anak2 maria skrg semua xmau masuk carrier dah..tension

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...