Saturday, March 2, 2013

Berakhir sudah

Ye, maternity leave hampir berakhir. Esok lusa tulat, Isnin depan dah kena kembali ke kantor. Masih belum bersedia nak masuk kerja balik tapi nak taknak kenalah masuk jugak, banyak komitmen yang dibayar kan. Sekarang tambah satu lagi komitmen, bayar duit pengasuh Kasih.

Dah jumpa pengasuh Kasih. Dah try hantar satu hari hari tu, Kasih ok je. Cuma bekalan EMB je yang merisaukan saya. Harap harap murah rezeki untuk Kasih nanti. Sekarang masih exclusive bf. Target jangka pendek, sekurang kurangnya nak teruskan exclusive bf Kasih sampai dia 6 bulan. Harap harap Dia permudahkan urusan saya, amin amin amin.

Sekarang ni bersiaran langsung dari JB. Ikut suami outstation. Sementara cuti masih berbaki ni kan, tapi bukan nak berjalan sakan pun. Dah namanya ikut suami pergi kerja, memang macam kerja la juga. Saya duduk diam diam je dengan Kasih dalam bilik. Kasih good girl, tak menangis beriyer pun. Semalam pun tidur lena sangat tiga beranak ni, dua tiga kali terjaga tapi tak pagi pagi jugak hihih.

(punyalah lama mendraft entry ni, dari kat JB bersambung pulak kat rumah ni ha.. tak habis habis :p)

Tak tahulah macam mana nak hadapi minggu depan ni. Rutin dah berubah, kena bangun extra awal untuk siapkan Kasih hantar ke rumah BS pagi pagi. Plannya suami yang hantar, balik saya jemput. 7pagi sampai 7malam, RM 300. Memang standard upah BS macam ni kot kan ? Lepas tu nak siap ke ofis lagi semua, balik kerja nak uruskan rumah, anak dan suami lagi.. huwaa dapat bayangkan penatnya nanti T___T

Kasih sekarang dah pandai nak main. Kita agah agah dia, dah reti nak gelak. Dah reti tegur tegur orang, dok ter aaa aaa dia. Kuat menjerit pulak tu, kadang kadang jerit sampai terbatuk batuk. Suka tengok TV, jadi biasanya kalau dia taknak tidur duduk diam macam tu je saya bagi dia tengok TV heheh. Sebenarnya tak tahu apa lagi aktiviti yang patut bayi berumur 2 bulan ni buat, dah boleh ajar dia warna tu semua kot ? Banyak lagi benda saya kena belajar dalam mendidik anak ni. Eh, anyway hari ni 2hb March.. Genap 2 bulan umur Kasih !!! Sekejap betul masa berlalu..


Saya dah pandai gelak sakan. Rindulah mama saya nanti bila dia pergi ofis Y__________Y 

Hish bila fikir pasal nak pergi kerja tinggalkan anak kat orang memang susah hati saya dibuatnya :(


Terlalu cinta. Buah hati mama dan papa ni :)


5 comments:

Kasih Lestari said...

Cuba cari buku gambar hitam putih kat mph/popular yg utk baby coz seusia ini dia baru nampak hitam putih

Intan and The Boys said...

cantik betul Kasih. tengok muka dia pepagi ni rasa rindu bau baby.

Ietams said...

alala comeynye bulat bulat gitu...
selamat menempuh semuanya yer..
go go iza go!

dhiera said...

omey ye kasih... geram rasa nak cubit2 je!

nanonano said...

mcm xcaya je rutin harian mu sbgai mak-mak skrg, hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...