Tuesday, February 5, 2013

1 Month Old Baby

2 February 2013, our baby dah berusia satu bulan. Sekejap aje rasanya masa berlalu :) 2 ni memang angka yang istimewa lah dalam hidup saya. 2 Oktober - ulangtahun pertunangan. 2 September - ulangtahun pernikahan. 2 January - kelahiran Kasih. Life is a bliss, syukur alhamdulillah.

Tadi, bawak Kasih pergi buat check up dia yang pertama. Berat 3.7kg, naik sekilo dari berat masa lahir. Lain lain semuanya ok kecuali berat mama dia ni yang taknak turun turun ni, degil benar ye lemak lemak di badan ni huhu. Saya ni kan penakut jarum, kalau kena cucuk memang tak pernah pandang. Alih alih time anak kena cucuk, rupanya omaknya ha kena pegang kan. Adoi, kesiannya tengok anak nak kena cucuk. Nurse tadi risau saya pitam hahaha sampai dia tanya nak mintak emak pegangkan anak ke. Saya cakap saya ok je, cuma taknak pandang. Nanti dah habis cucuk, bagitau. Kesian Kasih, nangis sampai merah merah muka dia tadi. Sakit ye sayang :( tapi sekejap je nangisnya, dodoi dodoi sikit dah lena dah.. Good girl :)




Bayi 34 hari :)

Acik Na, tenkiu headband tu.. Hihi tu pakai kejap je tu sebab tak muat betul pun lagi. Longgar, saje bagi dia test pakai. Suka, tak sabar nak tunggu Kasih muat pakai gaun dan skirt semua tu ^__^



4 comments:

Hana Soffelia said...

pipi diaaaa.. geram tgk.

Hana Soffelia said...

pipi diaaaa.. geram tgk.

nanonano said...

wahhh dh naik 1kg yer,,,
mesti tang pipi tu je dah 500g
hehe,,

Zie Madini said...

alolololo....cute nah reben di kepala kasih tu yunk. bertambah comel lerrr kasih in that bow headband :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...