Sunday, November 4, 2012

Resepi Chicken Wrap

Husband saya memang suka dan rajin sangat buat benda ni. Sebab ianya mudah, senang, sedap dan juga mengenyangkan ! Ni sambil sambil tunggu bini dia masak la ni, lambat sangat masak perut pun dah lapar kan jadi cari snack la dulu. 

Chicken nugget wrap ni senang sangat, tapi ada yang tak tahu kan nak cari mana bahan bahan dia tu. Meh saya share cara buat chicken wrap ni.



Bahan bahan ; coleslaw, tortilla wrap, chicken nugget, sos cili. Oh sebelum tu tortilla wrap tu sila bakar sekejap dalam oven dahulu ye. Kalau tak bakar, grill atas pan pun boleh. Ikut suka selera sendiri.

Cara caranya,


Sapukan coleslaw kat tengah tengah wrap. Susunkan chicken nugget dan letakkan sos cili.


Lipat kemas kemas untuk mengelakkan isi dia terkeluar. Saya punya inti tu terlebih muatan jadinya terpaksa lock dia dengan lidi tu :D


Sedia untuk dimakan ! Haha senang kacang goreng sangat kan. Tak perlukan tunjuk ajar pun semua orang dah boleh buat kan.

Kalau nak buat toasted twister macam hari tu pun, lebih kurang je cara dia.


Cuma kalau nak buat toasted twister ni, tak perlu bakar dulu dia punya wrap tu. Saya buat susun semua bahan dia dulu (salad, telur, ayam, tomato, mayo, etc) lepas tu balut dengan aluminium foil, masukkan dalam oven. Ting, dah siap ! Senang sangat dan sedap ;)


Saya guna wrap yang ni. Beli kat Giant cuma dalam RM10 kot. Tak berapa ingat exact price. Ada macam macam flavour ni. Sekarang wrap ni dah jadi benda wajib restock setiap kali groceries shopping ;)


4 comments:

~daRLee ZuRiS~ said...

kalu pakai tempura nugget ok tak?kat umah nie tempura nugget je slalu ada

Dhiera nadhirah said...

senang sangat nak buat ni~ nak try! tp tak tahu buat coleslow. boleh? hakhak

nanonano said...

boley gop cari wrap ni klu nk senang,
lama dh nk buat, tp hr tu jumpe resepi yg wrap dia gune roti celup serbuk roti + goreng tu, terliur tp femalasss..

Amy Shaklee said...

Resepi nampak simple..nak try lah! Tgk gambar pon dah meleleh ni..perut siap berbunyi..huhuhu..thanks for sharing

Amy Shaklee recently posted on Cara Vitamin boleh turunkan berat badan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...