Tuesday, November 27, 2012

Aktiviti Mendobi

Mak ayah adik adik semua ada kat rumah saya hujung minggu lepas ! Syiok, Jumaat malam diorang sampai. Konon berjanji dengan saya nak sampai awal tapi dah tahu dah, takde makna janji janji tu semua hahah. Cuti hujung minggu lepas terasa singkat sangat sebab padat dengan aktiviti. 

Salah satunya, pergi Pureen Warehouse Sales tu lah. Dan dan dan, saya dah beli detergent untuk basuh baju baby ! Yay ! Memang dah lama tunggu nak beli, kedekut nak beli kat supermarket sebab rasa mahal. Haha. Beli Pureen ABD ke apatah yang kotak tu, sebab baca review orang cakap yang hijau tu tak best bau dia. Oklah kot harga dia sebab saya pun taktahu harga kat kedai berapa, RM12 sekotak. 

Jom, mari kita mendobi !



Aiyo, penuh dengan pink saja. Emak ayah tegur cakap jangan confident sangat. Memang betul pun tapi tak dapat menahan dirilah beli yang ropol, riben riben segala tu, comel sangat ! Insya Allah setakat ni baby disahkan gegirl.. Buatnya prediction doktor terbabas, kita shopping lain la ye ayahnya ? :p

Baru cuci half. Itupun dah mengah. Selimut, tuala semua tu belum cuci lagi. Alah, cuci rendam rendam bilas gitu gitu aje, takdelah bersungguh benar menyental kan. Tu pun terkejut saya tengok hasil air rendaman dia tu, keruh ! Maknanya baju baju ni memang kotor lah kan. Sebab tu lah seharusnya basuh dulu. Tapi saya sendiri pun kadang beli baju tak basuh dulu pun terus pakai je heheheee, itu kita takpelah. Baby tak boleh, OK :p

Saya dah start nervous ni, padahal awal lagi hehe. Ada apa apa tips memudahkan kelahiran baby, sudi sudilah share dengan saya ye, thanks !


6 comments:

~daRLee ZuRiS~ said...

aku dah 2 hari star sakit nie weh.
Lepas tu turn kau lak.debor tak?hihiii

nanonano said...

ko sakit cmne lak? 1st time ni, *hahahah saje kasi tmbah debor mu* :p

Hanani said...

insyaAllah semoga dipermudahkan..yg penting buat breathing technique..sangat membantu ye..nanti push betul2 tau..macam esok je nak kuarnya

Zumie said...

ala cutenya baju babay...huhu..nak jumpe ko sebelum ko bersaln..

De' Nurul said...

alah ommeeeyyy nyaaaaa baju gegerl. ada gi parental class tak? dia ajar cecara nak breathing masa push, cara nak push etc. cewahh aku plak yang yo yo tau hahahahah

Ninie said...

comelnyee... bb pompuan mmg jadi gila bila tgk baju comel belaka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...