Tuesday, October 30, 2012

Tayar Pancit


Ni kali kedualah kena tayar pancit tapi yang dulu kena tu tak flat macam ni, masih sempat lagi saya dari rumah ke ofis lepastu baru pergi bengkel. Heheh time tu gamble betullah, ada abang tu dah tegur waktu pagi saya nak pergi kerja, dia cakap nanti pam tayar sebab nampak macam tak balance. Saya sesah jugak ke ofis, bukan dekat pulak tu.. Cheras-Kepong.. Jauh kan, tapi masa tu nasib baik tak apa apa pun.

Kali ni pulak terkena masa on the way ke ofis, itupun punyalah perempuan ni tak ambil tahu hal kereta ni.. Masa masuk kereta dah rasa mendap, tapi masih drive seperti biasa. Lepas tu on the way saya tengok kereta belakang asyik bagi high beam, saya kabut la sekejap. Tengok tank minyak terbuka ke, bonet terbuka ke, ada barang tertinggal atas kereta ke.. Dah tak jumpa apa yang tak kena, saya teruskan perjalanan. Tapi abang ni tak putus asa, tak cukup high beam, dia turunkan tingkap bagi isyarat kat saya semua. Rasa terganggu, saya bagi signal parking tepi buka tingkap, dia overtake lepas tu jerit "Awak, tayar awak pancit !!!!"

Waaa, terkejut saya. Terus berhenti tepi jalan, turun tengok tayar. Ye, flat tyre. Aiyoyo menggelabah tak ingat, call suami beliau pun dah nak sampai ofis. Tak logik pula nak suruh patah balik menyelamatkan isteri yang hopeless ni hahah. Saya duduk je diam dalam kereta dok fikir fikir apalah nak buat ni. Suami suruh saya patah balik ke kawasan rumah kami je sebab ada workshop cumanya nak menunggu workshop buka adalah satu penyeksaan ye. Waktu tu baru pukul 8.30 pagi, call workshop buka pukul 10.30 pagi T__________T

Tapi tak ada jalan lain, tunggu ajelah kan. Pendekkan cerita, tayar dah selamat ditampal semua. Dan saya mula rasa fobia sikit tsk. Tiap pagi nak pergi kerja, jenguk dulu semua tayar ok ke tidak heheh sekurang kurangnya adalah pengajaran yang saya dah dapat kali ni kan :P


4 comments:

MieZa said...

nasib baik tak pape.. =) kite pon tak tahu jugak pasal kete nie... huhu

~daRLee ZuRiS~ said...

itulah pompuan ek..hihiii

ct cheery said...

normal la tu.pom tahu naik jer..sib baik ada yg suci hati siap kejar nk g taw tayar pancit..thumb up 4 that guy

Hana Soffelia said...

Pernah sekali tukar tayar kete dgn kwn perempuan. Peliknya, hana xtau bwk kete tp try godek2 tukar tayar, sekali berjaya. Tp bila dh ada kete sndiri, tyar pancit, hangin 1 bdan. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...