Tuesday, August 28, 2012

Raya Yang Pertama Sebagai Isteri

Raya ini raya first kami sebagai suami isteri. Dah hampir setahun kahwin. Lagi beberapa hari genap setahun, lebih tepatnya. Sepatutnya kenalah teruja lebih kan, kata kali pertama. Heheh. Tapinya, takde pun perasaan teruja lebih tu sobs. Maksudnya sini takdelah saya nak bershopping sakan beli baju suami isteri sedondon bagai semua, beli itu ini semua. Kenapa ye T_T

Tapi, baju raya kami tetap sedondon heheh. Mana boleh tak sedondon kan. Alangkan nak keluar dating pun beriya nak sedondon, takkan lah raya tak pulak kan. Raya first kami pakai warna kelabu. Raya kedua pulak pakai purple. Raya ketiga pakai kuning. Ok, sampai raya ketiga je ada baju rayanya pun heheh. Tapi, satu masalah lain pulak, gambar raya takde ambil pun ! Sedih. Tsk. Dahlah tak ambil gambar raya, salam raya pun tidak. Kenapa entah pagi raya tu lupa nak salam siap siap sebelum pergi masjid. Balik masjid dah pukul 10 lebih, terus pergi beraya pulak bersambung sambung sampai ke malam. Sudahnya tak salam raya pun dengan semua orang.

Tahun ni first raya kami balik Kedah dulu. Kampung suami. Atuk nenek dah tak ada pun, tapi ramai sedara mara masih di sana, jadi balik sanalah. Saya ingatkan saya kena beraya di KL aje tahun ni baru balik Kuala Kangsar, baru ingat nak merasa pengalaman raya di bandar hahah. Kami balik Kuala Kangsar dulu Jumaat malam tu, singgah sahur semalam kat rumah saya dulu baru esoknya tu teruskan perjalanan ke Kedah. Jumaat malam tu, trafik sangat ok. Takde sangkut sangkut pun. Tapinya 5 jam baru kami sampai Kuala, sampai ayah saya dah naik risau. Tertidur tidur beliau menunggu anaknya ni sampai heheh. Bukan apa, suami rasa mengantuk, singgah rehat sekejap dekat Ladang Bikam. Mana tahu terlelap sampai sejam terus hahah. Selamat aje rasanya nak tidur kat situ, orang ramai. Lagipun Rela pun ada berjaga sama situ. Malam tu pun suami tak pecut bawak kereta, steady 80-100km/j je. Kalau tak, biasanya 160km/j mcm tu. Eh, tapi sebab bawak kereta slow and steady, percaya tak minyak hanya turun satu garis je. Jimat betul.

Esoknya tu, dalam tengah hari kami bertolak balik ke Kedah. Nantilah saya sambung taip cerita Kedah rasa dah panjang sangat pulak bila takde gambar ni heheh :P


4 comments:

juelee said...

kelas ko jah sampai raya ke3 sedondon.. kami raya ke2 je la.. pening kepala nak nguruskan baju sedondon tu haha sbb beli bukan sekali gus kan..

Hana Soffelia said...

Samalah kita, raya pertama sebagai isteri. PErgh~ 3 pasang baju sedondo, jeles i. hehe

Erina Asmawani said...

Baju sedondon itu wajib. Nanti dah ada anak ngan anak2 pun harus sedondon. Heheh.

Nanti tempek gambar raya banyak2 plis :D

Selamat hari rayayunk. Maaf zahir batin~

~daRLee ZuRiS~ said...

Kitorang pun takde gambar raya. Bila raya kat ipoh,mood nak bergambar kureng sikit.segan.sobss...sobsss....
Tapi nanti nak tangkap juga gambar anak beranak pakai baju raya.aci lah gak kan.hihiii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...