Tuesday, August 14, 2012

Minggu Terakhir

Eeee bestnya minggu ni dah raya !! Dah mula dengar lagu lagu raya dimainkan dekat radio. Tersenyum sorang dengar lagu raya time time macam ni. Feel dia dah datanggggg hihik. Tapi lagu raya lama lama jugak yang best kan..

Weekend lepas busy gila. Duduk rumah aje pun tapi sebabkan kontraktor datang repair paip, letihnya rasa mengadap rumah berhabuk berpasir tu hah. Dua hari punya kerja. Sampai ke waktu berbuka pun masih buat kerja lagi diorang ni rasa nak halau balik je suruh sambung esok pulak hahah. Dahlah Sabtu hari tu girlfriend saya datang rumah, saya ni punyalah bersemangat waja nak memasak dalam kepala ni plan macam macam dah nak masak special. Yelah, first time nak masak untuk kawan saya ni. Waktu zaman muda remaja dulu, waktu jadi cikgu sekejap dulu, balik sekolah je saya suka singgah rumah dia dulu... Dia ni duduk sorang je masa tu, so saje suka singgah. Melepak, singgah makan heheh childhood bestfriend ni lama gila kawan dari tadika kot :)

Tapi terlupa pulak yang orang dok merepair paip, mestilah dia tutup paip utama kan. Jadinya rumah mana ada air grrrr penat je semangat semangat fikir nak masak apa. Haha sudahnya berbuka makan tembikai dengan air mangga je. Pasalnya kontraktor masih kat rumah. Lepastu suruh diorang sudahkan kerja cepat cepat sebab kitorang nak keluar pulak kan, penyudahnya makan kat luar je lah. Hehe sorry Kakyong, langkah kiri nampaknya tak dapat nak merasa masakan kita :P

Tahun ni first nak beraya sebagai suami isteri. Tahun depan belum tentu masih berdua lagi kan heheh patutnya excited lebih tapi entahlah.. Saya excited tapi takde rasa nak pergi shopping pulak. Kuih raya pun takde nak buat, tak kuasa. Cuma tempah tart nenas je eeee tak sabarnya nak pergi ambil malam karang dah terasa rasa tart nenas yang sedap tu mencair dalam mulut ni hihi tu bukan kuih raya kan nama dia :P Tahun ni insya Allah balik beraya di kampung suami dulu, lepas tu baru balik rumah saya. Saya tak kisah sangat, janji dapat juga berkumpul adik beradik semua. Cuma sedih jugaklah sikit bila terasa macam alaaa malam raya tak dapat nak tukar langsir, tak dapat nak basuh longkang tak dapat nak letak kuih dalam balang tak dapat buat itu tak dapat buat ini dengan adik adik walhal kalau ada kat rumah belum tentu lagi saya buat heheh :P

Cuti raya lama jugak, seminggu ! Yay, bukan selalu amik cuti lama ni. Tapi saya agak seriau mengenangkan bagaimana lah keadaan highway Jumaat malam tu nanti. Highway PLUS ke utara trafik dia memang agak menakutkan sikit. Perjalanan 3 jam boleh jadi 8 jam. Tak tipuu huwaa bezanya tahun ni ada suami yang tolong drive hehe tapi kalau saya kesian kita gilir gilir lah ye sayang ? Harap harap nanti ada belas kesianlah :P

Dah taktahu dah nak update apa, oh cuma nak bagitau saya teringin nak makan puding roti kukus lah nak buatlah berbuka nanti kalau jadi saya share di sini. Bye !


2 comments:

asna cute said...

aku pun balik utara gak raya nie.. aku nk usha plustraffic kat tweet. klu jam sgt2 subuh raya la baru aku otw balik utara. =D

Ietams said...

selamat ari raya iza... kejap je dah nak raya kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...