Thursday, July 26, 2012

Restoran Lontong Klang

Beberapa hari ni saya asyik terbayangkan lontong lah. Syak ini adalah pengaruh Mek Kuantan tu jugak, asyik masak lontong je kan. Sebenarnya senang je nak buat, tapi saya malas. Hehe aci tak ?

Maka, kalau dah teringin tu.. Nak nak lagi bulan puasa ni, harus dapatkan jua hoyeahh. Lepas tu saya ni mengada pulak, taknak lontong lain. Nak lontong Klang jugak sebab katanya sedap. Yelah, kata teringin sangat kan, karang main makan je kat mana mana lepas tu tak sedap, tak ke boleh menimbulkan amukan ?

Nasib suami saya baik hati hari tu melayan karenah bininya ni. Heheh nasiblah bini kan, kalau tak kuasa jugak nak layan :P

Inilah lontong yang dimaksudkan !


Actually, restoran ni ada juga cawangan dekat Shah Alam tapi bulan puasa ni dia tutup pulak. Dah tu, saya tak sabar kot nak tunggu sampai raya nanti baru boleh pergi sana makan. Maka ajaklah jugak pergi ke Klang, tak jauh sangat pun, dekat depan area Pasar Jawa tu je. Dalam setengah jam dari rumah. Tapi kan, kawasan tu creepy lah, saya takut. Hahah jalan takut takut pandang keliling padahal sebelah pasar tu masjid, ramai je orang. Mungkin kawasan tu gelap kot itu yang rasa semacam.

Puas hati dah dapat makan lontong ni. Sambal sotong dia sedap ! Cumanya bayangan saya lain sikit sebenarnya. Saya terbayangkan kuah lodeh tu lebih kuning lepas tu banyak sayuran macam kobis heheh. Suami cakap lontong terbaik yang mama buat, memanglah sayang.. Masakan ibu tu kan yang terbaik sekali. Terima kasih ye dah menunaikan hasrat tekak saya yang mengada ni. 

Lepas ni kalau cakap teringin nak coconut shake dekat Klebang, agak agak boleh dapat tak ? Hahah




2 comments:

Nurul Riza said...

teringin pulak tgk lontong nie..

ct cheery said...

nyum...nyum cedapnyer...buat tuk juadah raya pun best ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...