Thursday, July 5, 2012

Gelagat Anak Bulus

Saya nak share baaaaaaaaaaaaaaaanyak gambar Ace Ventura ni. Geram betul dengan dia tapi tak boleh gomol sangat, tak berani dekat sangat pun risau bulu bulu dia tu hehe. Lagipun, jangan lupa.. Anak bulus ni garang kemain, pagi ni tangan saya dah tercalar sikit. Sibuk betul dia ni, apa yang orang pegang itu yang dia nak terkam. Tu yang terkena tangan saya :( 

Dia ni suka mengekor mana kita pergi. Kalau kita tengok tv, dia duduk dekat hall. Kalau masak, dia duduk dapur. Bila balik kerja, dah tunggu siap depan pintu nak gesel gesel kaki :') So ni gambar saya snap masa Ace teman saya tengok tv.



Posisi kegemaran. Kalau tak terlentang macam ni, dia meniarap kaki terlunjur. Haha comel gila badan dahlah panjang. Umur baru je lebih kurang 5 bulan tapi besar kemain.


Suka sangat main sepit rambut saya. Kadang tu elok tengah duduk, ataupun tengah baring ke datang cakar cakar rambut. Apa kau ingat besttttt ? Sakit ok t___t


Gebus. Tapi rasanya boleh gebukan dia lagi ni. Any tips nak gebukan lagi kucing tak ? ;D


Saya tengok time ni dia macam dah mengantuk. Macam lali je..


Kan betul !!!


Eh, bukak balik mata sebab bunyi camera o.O


Pejam balik. Memang betul betul mengantuk agaknya ni. Baru pukul 8 malam kot masa ni.


Hah !! Tersengguk sengguk sampai ke belakang kepala dia. Hahahahaa saya tahan gelak je masa ni hihihihi


Tak boleh tahanlah tidur duduk, tukar posisi. Baring terlentang macam ni lagi best.


Betul betul tidurlah rupanyaaaaaaaa T_____________T


Hati hati saya jengket kaki pergi belah sana sebab nak snap muka dia tau tapi terjaga jugak dia. Hehe. 


Comel kannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn !!!! Saya tengok gambar gambar ni pun senyum dibuatnya ;D tak sangka sungguh rupanya kucing sungguh adorable. Tapi saya bukanlah pencinta kucing sebenarnya. Saya cuma pegang Ace seekor je ;D



7 comments:

sharEna said...

nie n3 nak sakitkn hati aku ape?huwaaaa...

comel giler weyh ace nie..klu aku dpt nie mmg aku bawk lari teros izza. nanges la ko ngn iim wkwkwkkw

antalya said...

petua nk gebu dan sihat kan bulu kucing = lumur hampas kelapa kt bulu dia

:: Riri-Fatieha ::~ said...

hehe comel.... suka bila tngk dia tido terlentang tu

Zumie said...

yang baru aku perasan kucing ko cam kucing akula bulu die hahaa..

~daRLee ZuRiS~ said...

Ace comel yg garang ;p

De' Nurul said...

Ala da besarrrr. Maken hensem!

Nur Aziela Bedian said...

Gebunya bulu dia.. sis bagi makan ape sampai bulu dia gebu cmtu? Kucing saya sebijik mcm kucing ni.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...