Monday, June 18, 2012

Small Potluck

Ini plan ad hoc minggu lepas. Tweet punya tweet, terkeluar idea nak melawat rumah baru Ayein. Masa kenduri doa selamat minggu lepas, saya tak berkesempatan nak pergi. Kemudian, alang alang Asna pun nak turun area sini, timbullah idea untuk buat small potluck dekat sana.

Alah, 3 couples je pun. Hehe bukan ramai pun. Sejujurnya saya pun lebih senang berada dalam circle yang kecil macam ni dari circle yang besar, yang kita bukan kenal semua orang pun. Kalau gathering besar-besaran tu, teragak agak juga nak join. 

So, kali ni the potluck is ON !

Saya dengan gigihnya masak bihun goreng Singapore. Ahaks, taktahu rasa dia macam mana sebab saya tak rasa pun tapi suami kata ok, okaylah kot tu :P harap-harap tekak diorang yang lain pun rasa ok lah. Small potluck je ni, kitorang nak datang melawat rumah. Tapi taknaklah menyusahkan tuan rumah nak masak itu ini ke apa kan. Itu yang masing-masing bawak serba sikit. Asna pulak bawak piza. Tuan rumah pun masak jugak, nasi ayam. Memang kenyanglah kitorang petang tu asyik makan je. 



Seronoklah sekali-sekala berkumpul macam ni. Tapi Asna gerak cepat, saya dekat Maghrib baru gerak. Siap buat lawatan ke Paya Indah Wetlands lagi. Haha.

Bestlah tengok orang dah ada rumah sendiri ni, harap-harap murah rezeki lepas ni boleh beli rumah juga !! ;D



8 comments:

sharEna said...

aku weekend lepas 2 hari ddk rmh sajo. laki aku request xnk g memane. hahaha. tp pagi smlm g gaklah mcD kota warisan breakfast sbb semua org bangun lambat termasuklah naurah. pagi2 klu hujan mmg syok tido =P

nanonano said...

manenye gmbar mknn wehh??

asna cute said...

balik awal sebb nk ke rumah makcik husbd aku. hehe. serius Bihun ko sedap!. nanti letak resepi tau. nk try masak hehe =)

Zumie said...

buat jugak ko mihun kan..bestla ada portluck....:)

eMMe said...

nape tak amik gambar makanan, huhuu... leh gak cuci2 mata... n tgh cari idea nak masak berbuka malam ni, hehehe...

~daRLee ZuRiS~ said...

amin...

Asal tak pernah datang umah aku pun?
:(

Hana Soffelia said...

Nanti buat potluck besar-besaran plak ye. jgn lupa invite kita gak. hehe

btw, nak join antenatal kelas tu, call je mana2 klinik or private hospital, sure dia orang ada anjurkan. Then tanya je tarikh, yuran and booked. senang je. And sure, sangat seronok.

eMMe said...

hye Izza... dah jwp dah...smalam u komen tanye nape kene cucuk 2 kali kan kalo wat ujian MGTT.. nnt tgk kat blog saya.. yea..tengsss~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...