Wednesday, June 13, 2012

Resepi Nasi Ayam Simple & Sedap



Oh, picture really doesn't do justice. Ini dinner kami semalam. Saya masak nasi ayam. The look maybe not so convincing but believe me, the taste is good. Well, at least to me and my husband :P nasinya pun tak jadi kuning sangat sebab nasi dah nak masak baru teringat lupa nak letak kunyit sikit. Hehe. Itu ada cendawan tu pasal nak habiskan stok. Lama lama dia memerap dalam fridge pun buat rosak je kan, jadi dalam sup ayam tu saya campur cendawan sekali. Hehe.

Nak buat dia sangatlah senang. Dalam lebih kurang sejam je dah siap prepare. Sambil buat ini, ko boleh siapkan itu. Sambil tunggu ni masak, boleh potong ni dulu. Gitulah, itu yang cepat.

Saya ikut resepi ni, senang dan simple. Yang penting rasa dia sedap. Trylah ye --> RESEPI NASI AYAM SIMPLE & SEDAP


Ni kali kedua buat menggunakan resepi yang sama, ada improvement lah dari segi rupa dan rasa heheh --> Nasi Ayam Simple



1 comment:

sharEna said...

feveret naurah ni. anT izza tlg masakkan boleyh? nak rasa...hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...