Tuesday, May 15, 2012

Happy Birthday my Baby V !

12 Mei 2011 - 12 Mei 2012

Genap setahun Baby V dengan saya, yayyyyy ! Masih mampu nak bayar ansuran bulanan, masih mampu hantar servis walaupun selalu merungut kenapakah mahal servis kat Toyota T_T, dan paling penting masih mampu untuk renew roadtax dan insuransnya. Alhamdulillah.

Bulan ni betullah, bulan Baby V menghabiskan duit saya. Dengan nak servisnya, nak renew roadtax dan insurans lagi.. Saya renew roadtax dan insurans guna Myeg je. Senang dan memudahkan sangat. Terutama untuk orang pemalas nak beratur dekat Pejabat Pos macam saya ni. Hehe. Jimat masa pun ye.

Siapa ada pengalaman renew insurans dengan Myeg ? Best kan. Senang sangat proses dia, cuma tinggalkan contact no, nanti diorang akan call kita. So akan bagilah details semua. Diorang akan isikan form, lepas tu bagi kita quotation. Kita buat bayaran, tunggu aje roadtax baru sampai depan pintu rumah ;D Saya hari tu lagilah kagum, saya bayar pagi dalam pukul 9 lebih. Lunch hour despatch Myeg dah sampai. Ek ehhhh magic betul diorang ni, servis sangat pantas. Diorang pun offer delivery waktu malam tau, after office hour. Sebab roadtax suami saya hari tu dia hantar ke rumah pukul 9 malam.

Terasa sungguh dewasa betul renew roadtax dan insurans guna duit sendiri ni. Hehe. Dah 26 pun kan, memang selayaknya lah kau rasa dewasa :P




8 comments:

sharEna said...

ohh V abah aku lg tua dr V ko rupanya. ekekeke =P

bab roadtax nie mmg laki aku je yg uruskan. eventho kereta aku punye hehehe. dia mmg gune myeg sejak 2-3 tahun lepas. mmg pantassssss =D

eMMe said...

kalo baru setahun pakai mmg la terasa duit tu mengalir byk, same la dgn akak, bersedia la mengalirkan duit selaju lajunye bulan depan, genap setahun baby HC...

nanonano said...

mesti abis riban2 gak ni T__T
happy 1st bufday baby V
kehkeh

asna cute said...

aku xdpt baca tulisan ko tlis nie..? nape ek?

asna cute said...

eh boleh baca dah.. hehe xpe setahun sekali jer baby V ko minta manja kan heh =D

~daRLee ZuRiS~ said...

Dah ada laki pun tak cukup dewasa ke?bayar roadtax baru dewasa ek?
Camtu aku kira tak dewasa g lah ye sbb sharil yg uruskan semuanya.ngegeeee...

~daRLee ZuRiS~ said...

eh lupa.happy 1st besday baby V.
Bila kek aku nak dapat nie?hahaaa..tetiba
Bluekkkk!!Eh

Ann Ilias said...

Happy Birthday Baby V!
Eh Izza. Takde makan makan ke sempena 1st birthday baby V? Jangan lupa jemput aku skali tau. Kekekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...