Wednesday, January 11, 2012

Traffic jammed yang menyesakkan jiwa dan otak

Jarak dari rumah saya nak ke ofis ni takdelah jauh mana. Dalam 20 - 30 minit gitu. So selalu 7.30 tu memang saya dah keluarlah.

Malangnya nasib saya, minggu ni asyik jammed saja.. Kenapa.. Grr

Isnin hari tu jammed sebab semua nak ke Jalan Duta (kot?). Semalam lagi jammed terlampau. Stucked lama gila dekat area Damansara Damai. Memang dah redha ajelah, bukan boleh buat apa pun kan. Cumanya, saya rasa stress melampau sebab dah dua hari berturut-turut lambat. Boleh mati awal dibuatnya kalau hari-hari mengadap jammed macam ni. Haha.


Nampak lautan kereta tu ? Panjang lagi ye jammednya. Saya ada tweet Yot jugak sebab rumah dia pun area situ. Hehe berapa lama ko sangkut dekat situ yunk ?

Puncanya ?


Trailer rosak di hujung flyover T_T

Nasib hari ni saya cepat tau. Eh bukanlah cepat sangat, on time. Hehe. Keluar awal 10 minit pun macam tak ada beza. Keluar lambat sikit, kereta dah kurang tapi kalau ada kejadian tak dijangka ni memang menyakitkan hati. Keluar awal pun, banyak keretala pulak. Ramai yang hantar anak pergi sekolah kot. Takkan nak kena keluar pukul 7 la pulak ? Selama ni ok je. Grr

<--- Nang if you LIKE

4 comments:

farrah said...

dulu masa kerja kita keluar awal gila pukul 645am paling lambat. padahal kerja kat jln duta je kot.

keluar awal, sampai pun awal gila dalam pukul 705am. boleh kata hari2 buka pintu office. serammm, tapi what to do, no choice.

kita kalau kerja dgn org sgt berdisiplin. cuma kita tak suka politik kat office. like u, office tak ramai org so maybe kurang politic. eh ada nak pakai engineer ke office izza? hehehehe...

nanonano said...

naseb la klu bkerja kat kwsn bdr, hoho

Ietams said...

same la area puchong ni pun, sejak isnin jammed melampau. lansung tak bergerak kereta.. tah kenape le gaknye

Nem0 o0h Nem0 said...

ko guna mrr2?klo situ,sebab sikit jek mesti jem gilerr tp aku mggu ni,takde lak jem.balik jek bestt..cuma gie keje je la.sikit jek jem.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...