Tuesday, January 24, 2012

Krabi : First Night

Malam first di Krabi, kitorang pusing-pusing aje. Cari idea nak buat apa, nak makan apa semua. Btw, kitorang stayed dekat hotel ni.




Tak nampak kan nama hotel dia. Hehe. Nama hotel ni Haleeva Resort. Saya pilih sebab rate dia yang tinggi dekat Agoda.com. Owner dia pun very friendly and helpful. Info pasal hotel ni entry lainlah.

Dinner malam tu, nak try local food. Dekat Ao Nang tu, depan McD memang banyak local and halal food. Memang situ pun tumpuan pelancong nak cari makan.


Ni rupa gerainya. Gerai yang disambung dengan motor. Panggil apa entah saya pun tak sure. Tut-tut jugak ke?


Pad thai ! Sedap walaupun gerai tepi jalan je. 40 baht je. Standard makanan gerai ni dalam 40 - 60 baht. Air biasanya 20 baht. Tapi kalau beli kat 7e, murah pulak kat sana. Coke tu baru 14 baht.


Jalan-jalan tepi pantai. Entah mana port saya ambil gambar ni entah :D


Dan malam tu lepas sembang dengan Mr Sun (owner hotel), maka kitorang dah ada plan nak buat apa esoknya. Semuanya booking dekat kaunter hotel je. Senang dan mudah :D

Oh, lupa nak cerita sebelum ni.. First night in Krabi pun saya dah ajak suami pergi massage :P hot oil massage cuma 300 baht. 


<--- Nang if you LIKE

4 comments:

Ann said...

Izza!
syoknya dah smpai Krabi
update lagi banyakkkkkkkkk2
nk buat reference kot2 tersampai sana nanti
hahaha

farrah said...

betul, update cepat-cepat pls! nak buat reference utk ke sana plak... teringin nak backpacking ke sana hehe...

nanonano said...

ok aku trliur tgk gmbar menu2 tu je, hehehe tp serius murah la eh, pdhl tmpat tu mcm femes gak la ramai plancong kan, aku brangan je la T__T

Redbloodsnow said...

akuuuu gak yg tak merasa honeymoon. tak sempat nk honeymoon dah jd mak buyung...huhu.

nasib baik ada gak aku merasa pre-honeymoon yg boss aku spon tu..kehkeh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...