Monday, December 26, 2011

Simple Celebration

23 Disember yang lepas adalah hari lahir saya yang ke-25. Alhamdulillah di umur 25 ni, boleh dikatakan hidup saya telah lengkap. Oh, kecuali belum menjadi mummy lagi. Itu sabar ye, sekarang tengah honeymoon lagi. Hehehe.

Takde celebration apa pun. Macam biasa je, suami bawa pergi makan luar. Belanja kek. Tapi tahun ni banyak betul dapat kek. Sampai sekarang belum habis makan lagi -_-"


Colleague belikan kek. Kejap saya nak try attach video. Tapi video ni sumpah gedik nak mampos. Hanya orang yang boleh tahan kegedikan je boleh tengok, kalau tak, pasti kamu mengata-ngata perempuan ni 
gediknyewww nanti.

video

Balik rumah, masuk bilik.. Nampak sesuatu di atas katil.


Yayyy ! Suami ni macam tahu-tahu je saya memang taknak apa pun untuk birthday tahun ni cuma nak bunga je walaupun sekuntum pun jadilah. Memang itu aje yang saya nak. Pandai baca fikiran ye, sayang.

Dan yang peliknya, masa birthday saya tu.. Punyalah semangat saya nak memasak ni. Hehe. Biasanya masa birthday, cuti dari masuk dapur kan. Tapi sebab malam sebelum tu husband dah bawak makan luar dah, jadinya malam birthday saya buat keputusan untuk masak special sikit 

Lagipun, adik-adik saya nak datang tidur kat rumah malam tu :')



Chicken grilled with yellow rice, fries and steamed vege. Ayam panggang tu dimakan dengan brown sauce. Adalah sedap ye (segmen puji diri sendiri). Nanti kalau rajin saya sharekan resepi ;)

Oh, dan juga nampak tak mangkuk putih kat tengah-tengah meja tu ? Itu sup dumpling tahu, tak ? Dah beberapa hari saya mengidam nak masak dumpling ni, akhirnyaaaaaa...

Sekian ringkasan cerita hari lahir saya tahun ini. Terima kasih untuk semua yang ucapkan selamat untuk saya :D

Berasa sangat gembira dan bersyukur atas segala nikmat-Nya. Semoga tahun depan semuanya akan menjadi lebih baik, amin..


<--- Nang if you LIKE

12 comments:

Ainsya Yusoff said...

Tak terlambat lagi nak wish, Happy Birthday to you ! Semoga hidup dan diberkati dan dirahmati Allah selalu :)

p/s : Tak gedik pun video tu. Resipi wajib dikongsi..lalalala.

farrah said...

ala izzaaaaa sorry tak tau pun bday izza dec-23! ok dah masuk kalendar 2012 dah hehehehe inshaAllah pasni tak lupa k!

happy belated birthday, darling!

AishahAzli said...

video tu tak gedik la ;D

tapi nak wish jugak walaupun lambat

HAPPY BELATED BIRTHDAY SIS ;D

De' Nurul said...

hoi kenapa tak boleh baca tulisan kat entry ni.

♥z@z@♥ said...

Happy belated birthday sayang..moga semua impian hidup tercapai..amin

atty's said...

happy belated besday iza..semoga dimurahkan rezeki dah bahagia selalu.amin

kecur liur tgk menu yg iza masak tu tau

nanonano said...

perghhh sgt gigih ok bufday gurl ni msk, special punye
trliur aku,
btw sejak bile umah mu ade pengukus neh? ke gune kuali je?

Ietams said...

happy belatde birthday izza..

pRincESs_N said...

1st time jmpa org bday celebration masak mcm2...terbaik..

Redbloodsnow said...

hepi belated bufday yunk! :)

-eLyNhere- said...

alaaa... cane bole terlepas pandang neh??

happy birthday izza, semoga murah rezeki, sihat selalu dan bertambah2 santek! ;)

Tny said...

Hepy brlated birthday Izza! Xoxo
semoga sentiasa berbahagia bersama orgtersayang :)

Oiihh.. Ayam tu..dh haya kennyroger's okey.. Sungguh menyelerakan :p~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...