Tuesday, December 6, 2011

Resepi Tiramisu


Tiramisu

Bahan-bahan
Kastard (resepi boleh rujuk sini ---> RESEPI INTI KASTARD)
250 gm mascarpone cheese
2 bungkus lady finger biscuits (tapi tak jumpa, maka saya ganti dengan biskut lain)
Nescafe gold
Serbuk koko

Cara-cara 
1. Putar mascarpone cheese sehingga kembang. Lepas tu masukkan kastard.
2. Dalam satu bekas lain, bancuh nescafe. Tak perlu manis sangat, ataupun tak letak gula pun boleh sebab inti kastard tu dah manis.
3. Celup lady finger biscuit ke dalam nescafe dan susun di dalam bekas. Selepas itu sapukan adunan cheese dan kastard tadi.
4. Ulang langkah 3 sehingga habis adunan. 
5. Apabila habis, ayak serbuk koko menutupi permukaan tiramisu.

Resepi ini saya dapat dari my girlfriend. Serius memang sedap sampai emak pun nak belajar cara-cara nak buat dia. Hehe.

<--- Nang if you LIKE

2 comments:

nanonano said...

aku mmg kureng sket bab tiramisu ni sbb xminum ness tp org ckp bley ganti milo & koko kan?
cume part mascorpon, trus terbantu nafsu aku T__T

pRincESs_N said...

nak wat laa..tp dpt resipi x guna mascarpone...tp nk buat tah bila..mood baking da ke laut...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...