Tuesday, December 20, 2011

Kenapa Lelaki Suka Sepakat ?

Saya ada colleague. Eh, siapa aje yang takde colleague kan dah kata kerja mestilah ada colleague :P Colleague saya ni ada satu perangai yang suka buat saya naik hangin iaitu kalau dia cerita apa-apa, mesti akan disusuli dengan pertanyaan

Eh, you tau tak ??

Faham tak situasi dia ? Macam kalau cerita or explain apa-apa, akan disusuli dengan pertanyaan eh you tau tak

Contohnya ye,

Tengah cerita pasal pizza ni. Masuk cerita pasal capsicum. Colleague saya seperti biasa akan mengeluarkan pertanyaan favourite dia,

Eh capsicum you tau tak ?

Saya bagi muka tak puas hati je dekat dia. Malangnya saya rasa muka tak puas hati tu ditafsirkan sebagai muka bimbo pada dia. Haha.

Eh tau tak ni ? Seriuslah tau ke tidak capsicum ?

Hamaigadddd !

Jadi balik tu, saya nak mengadulah dekat husband. Nak mengadu dipermainkan sebab muka saya yang blur ni. Saya pun cakaplah,

Sayang, sayang nak tau tak Addi tu kan.. Suka buli Za, dia suka kalau cerita apa-apa nanti kan mesti tanya you tau takkk ?

Lalu saya pun ceritakan lah pasal capsicum tu.

Suami saya gelak je, lepas tu dia cakap..

Sayang ni suka macam ni tau. Ingat tak dulu sayang pernah marah abang sebab abang cerita pasal flower horn lepas tu abang tanya tau tak flower horn tu apa ?

Ya Allahhhhhhhhhhhhhhh !! Saya dah mengadu dekat salah oranglah ni ?????

Diorang cakap bila diorang cerita tu, muka saya macam muka tak tahu apa-apa, sebab tu tanya macam tu. Tapi saya suka marah sebab kalau tak tahu nanti saya cakaplah tak tahu. Tapi nak buat macam mana, dah muka saya ni muka blur

T______T


<--- Nang if you LIKE

7 comments:

-eLyNhere- said...

hehe kesian iza. fahamla tu situasi tu. dah muka kita camtu kan, nak buat mcm mana kan. isk.

De' Nurul said...

hhahahha funny u neh.a

nanonano said...

aku xdok colleague???

abis xley nk slhkan sesape lah neh?
slhkan muke mu mmg dah naturel blur? kehkeh :p

atty's said...

itu u tau tak..
ada satu lagi ayat za

cuba bayangkan.
tiap kali citer je ..

cuba u bayangkan ..

hahahahhaa

hamzah ian said...

suwit aje suami isteri.. hehe

pRincESs_N said...

hahaha...ok..rasanya semua lelaki pon same...hahahha

♥z@z@♥ said...

hihihihi..nanti klau jmpe nk tgk la muke izza cane..hikhik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...