Thursday, December 22, 2011

Hopeless

Saya ni kan semenjak dah kahwin ni, sangatlah hopeless bila bab handphone ni.

1. Tertinggal handphone atas katil.

2. Tertinggal handphone kalau dia tengah charge.

3. Bawak handphone pergi office tapi takde bateri.

4. Handphone sendiri tertinggal, terbawa handphone suami ke office.

5. Handphone sendiri bawak, tapi handphone office tertinggal dekat rumah.



See, hopeless gila kan ? Kalau orang call tu pun bukan main payah nak jawab. Kalau sms pun, tak payah berharap sangat akan reply dalam waktu segera. Girlfriend dengan adik saya dah tau dah fakta yang satu ni. Memang naik tension diorang. Tapi adik saya dah bijak sikit sekarang, tak dapat cari saya.. Mesti dia call handphone husband. Hehe. Pandai ye..

Ni bukan faktor usia ye uols #defensive

Ni adalah faktor tak kisah. Handphone tu kadang berhari-hari takde bateri. Sangatlah tak boleh harap. Bergantung hidup sangat dengan suami, sampaikan bila balik rumah suami akan ambil handphone dari handbag saya dan tolong pergi charge. Kalau harap bini dia ni ? Bukan dikisahnya ada ke tidak handphone tu :P

Motif hari ni membebel pasal handphone ? Haha.

<--- Nang if you LIKE

6 comments:

nanonano said...

itu belom ade anak,
klu dha de lg kelam kabut,
kahkahkah lawak mu ni
aku pun kdang2 ade gak tertinggal
sbb tido letak nset bwh bantal
kang2 xprasan klu xsempat kemas katel
dlm kalut2 nk g keje
klu sempat kemas katel bru ambik nset, hehe

atty's said...

hari ni pun tertinggal hp eh

Zumie said...

yang terbawak hp laki ko tu kalaka haha....saba jela..

Tny said...

Hahaha.. Mentang2lah balik umh leh jumpe suami.. Henpon x bw pun xpa.. Hehehe..

sharEna said...

da kawen mmg gitu do!
xyah riso penyakit keturunan ke hape...its normal...HAHAHHA =p

pRincESs_N said...

lps beranoks nti lg mcm2 lupe wehh cm aku ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...