Wednesday, November 23, 2011

Life Is A Bliss, I Am Blessed

Eeee mana semangat nak menulis ni.

Ek ehem.. Test test.

Semalam kan, saya ada teman-teman wanita bersama di rumah ni. Ye, seorang suami dan dua orang teman wanita. Hidup ini memang indah :D Heheee

And guess what,

I cooked for our dinner last night. Simple aje, tomyam campur, telur dadar dan juga ikan pekasam. Sungguh terasa seperti dewasa. Ahaks. Boleh bayangkan tak 10 tahun yang lepas kitorang menghabiskan masa bersama dengan fly keluar asrama, sakan ulang-alik pergi cybercafe sebab ketagih mIRC. Sekarang semuanya dah ada kerjaya. Keluar naik kereta. Dulu keluar naik bas. Paling kelakar pernah keluar naik basikal pergi cybercafe ok. Ketagih tak ketagihnya. Dah la tu, yours truly adalah tidak reti mengayuh basikal dengan betul so Gg had to carry me ! Hahahaha thanks babe, takkan ku lupa jasamu itteww~

Oh paling penting sekarang saya dah ada suami. Hujung minggu ni pulak Gg akan bertunang. How time flies kan :')

Dan Zatil adalah sangat berbaik hati semalam. Konon nak ajar saya buat her signature dessert masa dia dekat UK dulu. Sudahnya kerja saya ajar nak buat cream custard je lepas tu selebihnya serahkan kepada diorang.

Tau-tau aje dah keluar hasil, 


Tiramisu. Seeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeedap okeh !!!! Thanks babes !

Oh, bahan utama nak buat tiramisu ni ialah mascarpone cheese. Dan untuk yang sakan mencari mascarpone cheese nak buat Red Velvet tu (ye, cakap kat mu Na. Ahaha) bolehla beli brand ini.


250gm for only RM 14. At Tesco.

Thanks darlings for staying here. And thanks Mr Husband for letting them stayed :)

Much love !


<--- Nang if you LIKE

6 comments:

pRincESs_N said...

aku baru berangan nk wat tiramisu..tp x de guna mascarpone kot..

sharEna said...

hah..murah jer tu maskopon...kuantan xkan xde tesco? ke mmg xde? hahahha...

♥z@z@♥ said...

Kerajinan sungguh la kamu nie..bestnyeeee

Erina Asmawani said...

nyamm!tiramisu ada rasa kopi2 x yunk?

dhiera said...

seronok ye. husband tak kesah kawan-kawan ada dekat rumah~

farrah said...

kita seronok baca blog kamu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...