Saturday, November 26, 2011

Kenapa Kejadiannya Begini -___-"

Hari ni saya bawak kek karamel pergi ofis. Semalam saya tidur pukul 2 lebih tahu sebab nak siapkan kek ni. First time guna mixer dan oven hadiah kahwin tu untuk buat kek. Hehe.

Tapi saya adalah tak puas hati. Apesal kejadian kek karamel saya ni tak secantik dulu ? Ergh tang mana silapnya entah. Karamel tak licin, pecah-pecah tepi tu. Jauh beza dengan kek karamel yang pertama




Pandangan sisi lagi hazab uols.

Tapi saya harap rasa dia akan sama sedap seperti dulu !

:)


Kek karamel pertama yang menjadi kebanggaan saya, haha.

Ini adhoc punya projek ni. Dengan kek cuma satu warna je, sebabnya saya lupa nak beli pewarna. Merasalah situ kek kaler natural aje. Takde dah nak warna-warni. Eh suami tengok saya buat ni, dia duk hint-hint kena buat satu untuk dia jugak. Yelah, tengok isteri buat kek tapi tak dapat rasa.. Mengidam lettew~ Hahaha.

Projek hujung minggu ni macam banyak.

Nak buat pavlova, cream puff dan kek karamel (again). Hee, macam banyak kan. Yelah, rumah saya tengah penuh sekarang. Emak, ayah dan adik-adik semua ada. Meriah !!

Nak resepi kek karamel, klik sini --- > RESEPI KEK KARAMEL


<--- Nang if you LIKE

3 comments:

nanonano said...

Ok klu aku agak gula hangus yg ckup power?? Sbb tu xley nk pegang keramel, itu cm lebur je, kot la. Aku agak je, hehe

pRincESs_N said...

cane rs kek karamel ni....nak sikit....

sakurara said...

dok masak kek karamel instant je.
pas tgk blog nih smngt nk belajar msak sndri ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...