Monday, October 3, 2011

KL - Kuantan - KL In One Day

Semalam saya dan En Suami buat satu kerja ekstrem. En Suami ajak ke Kuantan, ada kenduri kawan dia. Saya ikut je tapi syarat kena balik sebelum malam sebab malamnya girlfriend nak datang rumah. Soooo, ke Kuantan lah kitorang semalam. Gerak dalam pukul 9 lebih, singgah breakfast dekat Genting Sempah.


Weeeeeeeee !!! Lalu area nak ke Genting tu bukak tingkap. Berkabus, angin sedapnya. Rasa nak singgah aje. Hihihi.

Konon nak gilir drive dengan suami. Sudahnya kelaut. Cik Isteri tertidur dalam perjalanan. Hahaha.
Sampai rumah kenduri agak awal. Dalam pukul 12 lebih macam tu. Makan-makan dan terpaksa gerak awal, tak dapat nak tunggu ketibaan pengantin sebabnya 2.30 petang baru nak sanding.. Ada program lain ni..


Singgah rumah Na kejap dah alang-alang sampai Kuantan ni kan. Mulanya malas nak kacau, mek ni macam busy buat kek je, ateee orang dah jadi tokey kek kannn :P tapi memikirkan dah alang-alang, jadi singgah la kejap rehat-rehat sebelum gerak balik KL. Pernah pergi dah rumah Na ni dulu, tapi nak suruh saya ingat jalan memang taklah, dulu pergi pun orang yang bawakkan. Hehehe.


Yang penting, dapat merasa pavlova Na yang sedap itu. Saya baru bercita-cita nak buat, dah ada orang buatkan bagi rasa lagi best kan. Tu jenuh nak snap gambar pavlovanya, duk berebut buah dengan Mika. Ahahaha.


Mika ni lagi kamcing ngan acik (pakcik) lah. Dengan tatak (kakak) ni dia taknak main sangat. Amboi, memilih ye ! Oh, ek ehem.. Mika panggil En Suami acik, tapi panggil saya tatak. Cemane tuuuu, lalalalaa :p


Gerak balik KL dalam pukul 4 lebih kot, selamat sampai KL dalam pukul 8. Selesai sudah cerita hari Sabtu kami :D

<--- Nang if you LIKE

6 comments:

nanonano said...

Bley je nkg mane2 blk hari, asalkan mata kuat tahan ngntuk, hehe tp mu xtao aku dh taruk ubat thn ngntuk dlm pavlova, tu gigih je iim bwk smpaikan smpai awal sane, hehe , eh dah nape gmbar dr ats iim ngn mika nk same bsr je aku tgk? Haha

Hana Soffelia said...

Psst, next time alang2 dtg Kuantan, mehlah singgah kt gambang jgak. ^_^

pRincESs_N said...

wahh...nk rase pavlovaa jgk...Na, klo nxt week aku kne keje kuantan...ko sggup x nk wat tuk aku..lalalala

sharEna said...

kawan gadohku.....T_T

pavlova...tsktsk lagi...

♥z@z@♥ said...

kekdg seronok berjalan mcm tue..rasa diri hebat je..hihi..tambah² pengantin baru..mesti lg teruja kan..=)

Redbloodsnow said...

dh beso anak nano ek. dia plak tak mcm emak org aku tgk. maintain wooo dia. nak cam tu gak lah bila dh kawen n jd emak org nnti. HEHE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...