Monday, July 4, 2011

Food Preparing

Adik teringin nak makan sushi, kakak yang baik hati pun layankan aje ;)

Bahan-bahan wajib ada untuk buat sushi ; sticky rice, nori (seaweed), filling (carrot, telur dadar, timun jepun, sausage, tuna, pickles etc)

Cara nak buat dia, boleh belajar di sini -> How to make sushi

Saya pun main hentam je, hihihi. Inipun sebab ex-housemate pernah ajar dulu. Itu yang reti beli barang-barang dia tu.

Ini yang terpaling senang. Pasalnya ini instant punya. Hehe. Beli siap semua dah, cuma tinggal nak gaulkan cuka dengan nasi sushi. Lepas tu sumbat je dalam tauhu poket tu. Ini memang paling senang dan sedap. Kalau tak tahu jugak nak buat, tak tahulah nak kata apa :p

Classic roll. Saya cuba nak buat California roll, hampeh tak kemas langsung. Mungkin roll macam ni je yang berjodoh dengan saya T______T

Siap buat bekalan untuk adik kat hostel :p

<--- Nang if you LIKE

4 comments:

bella said...

i love sushi!!

pRincESs_N said...

aku pnh skali jekk try sushi..x kono gn tokak den pulok..

nanonano said...

jakun,,, aku xpenah mkn.. huhuhu

atty's said...

shedapnya nampak sushi tu..

slmt hari jadi unty

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...