Tuesday, July 5, 2011

1 Bulan 4 Minggu 1 Hari

Phew~ dah masuk bulan July. Belum ada mood lagi nak semak checklist bulan June. Dan belum ada mood lagi nak buat checklist bulan July. Masih ada beberapa barang hantaran untuk En Tunang yang saya belum beli lagi. Kad pun masih belum siap, stress saya ni. Grrrr, lambat sangat la pulak rasa. Macam dah dekat sebulan pulak. Ke sebab saya asyik membilang masa tu yang rasa lambat sangat tu..

Banyak sangat benda nak disetelkan sebenarnya bulan July ni. Dengan permohonan kahwinnya belum settle lagi. Nak pergi fitting baju nikah, hujung bulan nak fitting baju sanding pulak. Nak balik kampung hantar kad lagi. Nak pergi siapkan gambar nak letak kat banner lagi. Nak print guestbook lagi. Nak itu lagi, ini lagi. Haaa, tu dia.. Kata taknak buat checklist lagi kan, tapi otak ligat berpusing. Saya takut tak cukup masa la untuk setelkan semuanya sebelum raya.

Oh, itu belum tambah nak pindah rumah lagi. Hadui, pening okkkkkkk.. Stress. Saya harap sangat kad sempat siap sebelum 16hb. Bolehla saya curik balik sekejap nanti. Ataupun 24hb nnt curik balik rumah sekejap. Kalau hujung bulan tu dah suntuk sangat untuk emak ayah edarkan kad kan. Hishhhh, semua salah saya la ni. Lambat sangat pergi buatnya. Patut bulan 5 dah buat, ini tak. Bulan 6 baru buat kan, rasakan sekarang menjawab :( Ok, ok jangan tambahkan stress, biar saya sorang je yang marah diri sendiri.. Korang jangan masuk campur nak marah sama :p

Fuh, harapnya bulan puasa nanti bolehla fokus. Dah pindah rumah, duduk rumah sendiri :) walaupun sewa, tetap puas hati jugak :) Alhamdulillah, dimurahkan rezeki.. Saya excited terlebih nak deco rumah sebenarnya. Jangan masa belum dapat je excited kan you all, dah dapat nanti semua kelaut. Haha.

Adik kata saya macam Ustazah Bahiyah. Hahahahahamboi, mementang ai pakai maxi orang mengandung kan.. Pastu kan, adik kata kan..

"Yong, muka awak ni memang macam muka orang nak kahwin. Haha"

Motif ? Nak kata saya tua la tu yeeee ! Ha, ni yang nak bertukar jadi bridezilla ni !

<--- Nang if you LIKE

3 comments:

nanonano said...

muke org nk kawen gane??
ape bezanye? muke ustazah kah? hahahahha

Zumie said...

hai ustazah..
cantikkk:)

pRincESs_N said...

ustazah bahiyah...haa...sempott...kekekeke...kelakar adik2 ko..mcm2...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...