Monday, June 6, 2011

Malacca, Here We Come ;)

Hi ;)

Yeah, move move move.. I want to share about our trip to Malacca. But forewarning, this entry is not really about the trip. This is all about food. Ahaha, so to those tak-kuat-iman-nak-tahan-nafsu-makan, you are advice not to read this post :D

Sebenarnya En Tunang ajak saya pergi kenduri kawan baik beliau kat Alor Gajah. Saya ni bab berjalan memang suka je kan :) Nak lagi bukan saya yang drive, haih lagi lah suka :p

Selamat pengantin baru untuk kawan beliau, lauk kenduri di rumah awak sangat sedap En Zack :D

Terutamanya ini,

Yang merah tu, perghhhhhh meleleh. Asam pedas tetel. Sedap gila, baru je berangan pergi Melaka nanti, on the way balik nak cari asam pedas. Sekali dah dapat kat kenduri ni, rezeki :)

Lepas kenduri tu dalam pukul 3 lebih macam tu kami dah gerak balik KL. Dan otak saya ni mula lah nak mereka kan nak singgah dinner kat mana :p En Tunang suka perli saya, dia kata otak saya ni asyik fikir makan je. Kadang-kadang ni tengah makan benda lain, dalam kepala otak duk teringin terbayang benda lain lepas makan benda yang dalam mulut ni nak cari yang itu lah. Hahaha. Lagi teruk, dia kata kepala saya ni macam keluar bubble kartun tu semua makanannnn je. Sep sep, perangai adik saya ni pun sama je macam saya. Lepas makan, makannn lagi ingatnya :p

Sooooo, Bagan Lalang here we come. Nak kata on the way balik tu idaklah juga. Tapi potong ikut jalan dalam lah, lagipun ikut highway jammed kan.

Pasir putih tepi pantai, ombak saling berkejaran lalalalaa

One in a million ;)

Seorang lelaki yang cukup penyabar dan boleh buat saya gelak masa saya sedang naik angin, itulah daya tarikan yang paling utama yang beliau ada :)

Terjiwang pulak :p

Kan dah kata tadi, this is all about food. Jadinya, moh ler kitewww

Dua ekor piranha punya santapan ni. Ahaha, selera kemain besar.

Jenahak bakar. Yang paling stone adalah kuah pencicah dia tu.

Siput buluh (kot?) sweet sour.

Ketam bercili.

Sotong dan udang goreng tepung.

Dasat tak selera saya? Yee, semua ni saya yang tukang pilih. Gulp.

Rahsia nak makan dia, makan selow selow. Dan jangan makan nasi :D Tapi lepas ni kalau pergi sini lagi, kami dah dapat pengajarannya. Ahahaha. Kena kurangkan lagi kuantiti lauk ni, macam yang kami makan trip sebelum ni, just nice je :)

P.s Tiba-tiba saya teringin nescafe ais pulak dah tetengah malam ni. Tskkkkk

<--- Nang if you LIKE

13 comments:

Bapak said...

ada gak org panggil siput buluh tu siput pahat..

De' Nurul said...

yanggggg!!! u kenapa la publish tengah malam buta ni. nasib baek la i ni bukan perempuan mengandung ok. kalau tak masak lemakkkk laaaaa

atty's said...

bila kty tgk je semua lauk tu..laparrr tau

Anonymous. said...

haah kalau kat restoran ikan bakar jeram, dia panggil pepahat...

best ke bagan lalang? selalu teringin nak pergi, tapi jauh sangat. jeram lebih dekat... and sotong goreng tepung kat sana... terbaik!!!

nyna said...

nyampoh pakai bju aku puiyoo selim :D
aah awak kan suka buat aku lapar okbai

nanonano said...

ok seb bek aku bru lepas mkn ni,
hahahha

pRincESs_N said...

ko paggil siput buluh ke? aku panggil pepahat...sedap!!

Ietams said...

sedap betul makan-makan kat melaka kan..

Zumie said...

dats pepahar..tak suke..haha..
btw..korang nampak sweet...


lapa...

chik star said...

akak xpernah makan siput buloh.
:DD

akan dicube.
agege !!

~daRLee ZuRiS~ said...

asam pedas tetel??apakah???

nasib baik baju belum buat lagi
so...boleh lah makannnn banyak2 ye ;P

Redbloodsnow said...

alaaa...kalau aku tahu ko ke melaka...sure aku soh ko tlg belikan fridge magnet utk aku..hehehe

aku dh jd FM collector taw :P

lily lotus said...

blurp alhamdulillah, seb baik akak mmg baru lepas mamam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...