Saturday, May 14, 2011

Idea : Guest Book



Hi, lama tak membebel pasal hal kahwin kan? Hee, 3 bulan 2 minggu adalah satu jangka masa yang takdelah lama sangat. Pejam celik pejam celik, tup tup dah sampai pun our big day :)

Tadi adik saya tweet offer nak design guest book saya. Terus saya rasa hari ni nak menceceh pasal guest book lah. Sejujurnya saya belum betul-betul ready lagi untuk majlis ni. Banyak lagi benda nak disiapkan ni. Tsk, harap sempat. Tak sempat pun kena bagi sempat jugak !

Soooo.. Kat mana kita tadi?

Ohh, guest book.

Hari tu kan masa bincang dengan mak andam saya, beliau ada bagi idea untuk buat guest book tree. Cara beliau cakap, saya dah dapat bayangkan macam mana rupanya. Macam pokok yang kita guna gantung kad raya tu, tapi kali ni kita gantung kad ucapan kecik-kecik comel-comel dari kawan kita :) Idea ni sangat menarik ok. Saya suka sangat. Jadi, saya google tadi..

Jumpa ini.

Credit kepada website ini.

Menarik kan, kita sediakan pasu.. Letak ranting pokok. Dan sediakan kad kecik comel sekali, so tetamu datang.. Tulis dan gantung. Akhirnya di penghujung majlis, pokok kad kita dah berbuah lebat.

Walaupun saya teramat sangat suka gila idea guest book tree ni, tapi rasanya tak praktikal kot dengan majlis saya. Kenduri di kampung, siapa nak sign guest book saya? Kawan-kawan tak tau lah ramai ke tidak datang, musim raya kan.. Dan adakah kena letak seorang penunggu untuk jaga pokok tersebut supaya tidak dikacau oleh budak-budak kecik? Hmm.

Credit kepada sini.

Rasanya mungkin akan stick kepada guest book yang biasa kot. Boleh guna untuk kedua-dua side :)

Tak sabar nak bincang design guest book dengan Nyna. Yeay :D

<--- Nang if you LIKE

7 comments:

nanonano said...

Wehhhh koroks mu,
aku dh xcited sgt2 part pokok tu, kiut gler, aku xpernah tgk, nak nak nakk...mu plak xnk :(

sweethOneY said...

hehe sorry naaa spoil mu ek :D

aku pun minat gila sangat dengan idea pokok tu.. ms bincang ngan Edi (mak andam) ritu pun dah excited gila. tp pikir2 balik.. mcm tak boleh je. family besar aku ramai budak kecikk.. lgpun kt kg.. sempit sket..

takpe, tgklah hari kenduri nnt guest book jenis mana yg akan keluar :)

mama hani said...

bagus idea tu...

Zumie said...

yg pokok tu nicela tapi macam susah la kan sebab kang budak cengkam rosak sudah haha..but comel okay

Redbloodsnow said...

teringin aku nk berguest book bagai taw yang. tp since kat kuching idak pernah ler plak tgk org berguest book bagai (melainkan buat kat hotel) so aku terpaksa skip guestbook.

sbb kang nnti aku buat, takde yg nk sign...kan ke malu nnti aku. HAHAHA.

pRincESs_N said...

Aku dluu nyesal x wat..igt x rmai mbr dtg sbb mmg musim org kawen..skali mbr skola..mtrx yg da lame x jmp..jmput kt fb gtu2 pn dtg..da r nmpk dr jaoh je...nyesal x sudahn

PutRee SeJiNjaNg said...

nice lah yunk...suka nengok...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...