Thursday, May 12, 2011

Emosi

Hi, morning ;)

Sihat ke korang ? Saya tak sihat. Going to see the doctor this afternoon T_T

Saya nak share cerita sikitlah. Sebenarnya saya lebih pada nak melepas geram ni. Hehe.

Hmm, macam mana nak mula ye. Saya kan, cepat emosi lah bila orang-orang kesayangan diganggu ataupun disakiti oleh orang lain. Emosi gila lah. Siap marah sampai rasa nak confront je orang yang buat onar tu.

Kisah 1

Kawan baik saya, seorang pensyarah. Pensyarah muda kan. Ada sekumpulan budak perempuan dalam kelas beliau memang tak hormat dan kurang ajar dengan beliau. Dari hari pertama lagi, mulanya diorang mengejek sebab kawan saya kata beliau dari KL. Siap keluarkan soalan, memang mak ayah dari KL ke. Atuk nenek? Adakah salah kalau dia tu memang duk KL? Mangkuk sangat ok diorang tu.

Oh, btw kawan saya ni mengajar di Teluk Intan.

Budak-budak perempuan ni pulak umurnya tak jauh beza pun dengan dia. Beza setahun je but still.. Lecturer and student kan? Eeee, panaslah hati saya dengar cerita student dia yang kurang ajar dan biadap ni. Sedarlah sikit mana letak duduknya awak tu. Nak menuntut ilmu kot, tak payahlah nak bawak perangai bodoh sombong tu sangat.

Banyak lagi lah cerita lain. Assignments tak buat. Kelas tak datang. Datang kelas lambat. Siap update status kat FB kutuk pensyarah tak ada telinga lah, berlakon baik lah.. Hmmm, kita pun pernah jadi student jugak kan. Pernah je rasa tak suka pensyarah, hehe. Tapi tak payahlah jadi sampai kurang ajar pulak kan.

Apa yang patut buat nak ajar student yang macam ni ye? Yang disebabkan beza umur cuma setahun, nak jadi kurang ajar pulak. Saya cakap pada dia jangan layan, biarkan je dorang nak cakap apa. Kalau layan dorang tu, dah jadi macam budak-budak pulak kan. So setakat ni memang buat tak layan je lah. Hati sakit memang sakit kan.

Ok. Tu je saya nak share buat masa ni.

Okbai.

P.s Sebenarnya ada kisah 2, tapi saya malas nak menaip panjang-panjang.

<--- Nang if you LIKE

8 comments:

atty's said...

sian kawan izza..tu mesti bengang..
tp budak2 perasan bagus..ni baik jgn dilayan..ajar je mcm biasa..

yang rugi diaorg..kita tak rugi apa pun..

nanonano said...

student tu jenis darat sket
tu yg prangai pesen tu,
huhh

Erina Asmawani said...

ek eley..kerekkkk gila student2 ni. Beza setahun pun patut ada rasa hormat n malu.Hormat sebab dah tentu dia lecturer yg akan curah ilmu, malu sebab orang tu dah berjya ada kerja. Yang student tu masa depan pun x tau lagi.Eee..ena plak emosi. Ingatkan student kerek ni ade dalam cite Juvana je..huhu..
harapnya kawan Izza tu sabar banyak2 k.Setiap kesabaran akan dibalas dengan ganjaran ;)

Ok, sambung kisah 2 pelisss..hehe

nyna said...

kuranga ajar kan budak2 mcm tu.bagi repeat je biar dorang sre.
ehem kisah 2?ngeh ngeh :D

pRincESs_N said...

Budak2 skg mmg kuang ajo..yg gedik pn ade..laki aku cikgu..lg lerr mcm2..student gn cikgu cm xde hormat da...

Redbloodsnow said...

ko dgn aku perangai kita sepesen je yang. so aku paham ape ko rasa. lempang je dorg tu yang.

buat semak je. haa jgn x jumpa doc ek. aku pun tgh x sihat gak ni. baru smlm aku on sick leave :(

PinQib said...

tsk.. no manner =(

De' Nurul said...

diorang terasa tercabar la tu orang baya baya dia dah jadi lecture yang dia tu baru hegeh hegeh nak study. pulak tu dari kl. lagi la....plus, kawan kau tu stylo tak? kalau ye, lagik la jadi point.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...