Monday, April 25, 2011

Wedding Shoes Idea

Hi, salam ;)

Entry fantasi perkahwinan lagi. Hehe. Semalam memang hari obses tentang hari perkahwinan lah. Sampai naik pening kepala aku ok. Mula-mula fokus, lepas tu bila dah start google, dari kasut ke gubahan hantaran ke pelamin ke hiasan bilik tidur ke tema ke situ ke sini ke sana, memang pening lah jadinya kan.

Nak share idea tentang kasut yang akan dipakai masa majlis nanti.

Untuk majlis nikah 2 September nanti, girlfriend bagi cadangan supaya pakai pump shoes saje. Sebab ianya comel dan satu kelainan. Aku pun bersetuju, rasa menarik jugak idea tu. Lagipun aku memang sangat sukakan pump shoes. Sekarang pun banyak pumps yang comel-comel kan, ada lace sana sini, ada manik-manik. Rasanya idea ni memang aku suka !

Contoh-contoh pump shoes yang comel ;Warna tak fikir lagi sebab saya sangat suka idea Xora tentang padankan warna bunga tangan dan kasut :)

Menarik sangat kan. Gambar kredit kepada website ini.

Terfikir untuk pegang bunga tangan ros merah, tapi nak pakai kasut merah jugakkah? Macam terlampau kontra aje. Jadi apa yang dalam fikiran ni, mungkin soft pink kot? Kita tengok rezeki macam mana nanti :)

Untuk majlis persandingan belah En Tunang, rasanya kena beli sendiri lah kasut sanding. Kasut mak andam saya tak muat.. Memang boleh pakai jugak satu size besar or kecik, tapi nanti pakai baju kebaya songket, kain bukanlah meleret kan. Jadi saya fikir dah alang-alang ada kasut di atas dulang hantaran, nak cari kasut yang boleh pakai untuk majlis sanding di KL teruslah :)

Sangat berkenankan peep toe heels ni ;Dan juga sangat suka lah kasut yang ada bunga kat depan tu, comel sangat rasa.

Tapi tengah pening jugak, kebaya songket can it goes well with peep toe heels? Ataupun saya kena dapatkan design heels yang macam ni?Yang tali-tali kekonon kaki nampak sexy tu. Hihi. Tatau lah apa pasal google gambar heels ni semuanya hot pink aje yang keluar.

Rasanya mungkin cari warna dark purple kot nanti. Macam mana, ada pendapat tak kasut apa yang sesuai nak dipakai dengan baju kebaya songket? Kalau sudi, sharela sini :)

P.s Gambar kredit kepada website ini, ini dan ini

<--- Nang if you LIKE

9 comments:

pRincESs_N said...

Pinky2...suke...sian aku da x to fashion tkini...

Erina Asmawani said...

Niceee...ena dulu pun terpk gak nak samakan kasut & bunga tangan..tapi memandangkan cam x bersedia je nak wat kelainan tu..ena play safe je..padankan kasut & baju ;)

nanonano said...

lawo2nye kasut wehhhh..
aku dlu xpkai kasut pun?
ke ade??
ntah aku pun xengat dh. hahahha

Cik Buya said...

comelnyee kasut wedding nii.. haih. tapi boleh ke bersanding pakai kasut takde tumit kak ? kite dah banned kasut tumit la. hihihi ^^,

ada mokhtar said...

i pun dah jatuh hati ni... =)

sweethOneY said...

Ayein - hehe, aku pun tatau lah ini fesyen terkini ke apa.. aku ikut gerak hati aku apa yg aku nak je :P

ENa - owhh yeke yunk.. izza mcm suka sangatlah idea padankan kaler kasut ngan bunga tangan tuuuu :) tp tu lah, klo kasut merah krg.. ui menyala sangat kan. hehe

Nano - lawaaaa kannn kasut2 dia ni. Yummyyyyyy!! Mu nikah dulu tak pki kasut yunk, aku ingat :P

Bety - hehe, boleh syg.. ikut selera sendiri kot. Tapi pada akak, sanding lawa pakai heels sebab nak berarak kan.. nape banned kasut tgi dik?

Ada - kann. cantik sangat kan :)

ddyana said...

tgk kat kedai tiomei(betul ke ejaan ni) kat gardens midvelli.depan tgif rasanya.pump shoes dia sgt cantik n murah2 jerrr...tgk kedai je gah n menakutkan.harga leh tahan..

Nem0 o0h Nem0 said...

aku berkenan sgt ngn kasut bertutp heels tu.cantikyer.favvy kaler aku,pink..

Redbloodsnow said...

aku nk cari yg kaler merah lg for my 2nd wedding shoes.tips utk weddings shoes kan yang.

jgn cari terlalu tggi taw. nnti kejung kaki letih...haha :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...