Friday, April 29, 2011

Pre Wedding

Hi, salam semua ;)

Dua tiga hari ni saya asyik berfikir perihal pre wedding shoot. Nak buat ke taknak buat ke.. Ada kawan En Tunang nak sponsor tapi.. Dia nak buat video. Dan saya tak reti nak berlakon ! So, saya prefer kalau kita shoot photos sahaja. Hmm.

Bakal-bakal pengantin, ataupun mantan pengantin.. Kalau ada terbaca blog saya ni, sudilah bagi pandangan. Perlu ke tidak sebenarnya pre wedding photoshoot ? Ke bergantung pada diri kita sendiri nak ke tidak. Ikut selera masing-masing lah kan.. :|

Ikutkan hati perempuan saya ni, semua benda pun nak. Macamkan sekali tu je kahwin kan. Eh, memang kahwin sekali tuuuuuuuuu je punnnnn :P Tapi yang bagusnya, En Tunang pandai merasionalkan saya ni. Kehendak biarlah berpada dengan poket, ahaks. Kalau mampu, kita buat. Kalau tak, kita buat takat yang termampu aje kan :)

Ni baru mintak quotation baru dari official photographer (OP) saya. Kalau nak include pre wedding shoot, berapa extra chargenya.. Oh ye, haah. Saya dah jumpa saya punya OP :) Alhamdulillah dah setel hal ni.

Eeeee.. Suka melalut kan. Tadi nak tanya pasal pre wedding pastu dah menceceh entah ke mana. Hihik.

Sebenarnya kan, aku dah siap beriyer memikirkan tema dan konsep pre wedding sebab salah paham hari tu, ingatkan kawan En Tunang nak shoot gambar. Sekali dia suggest buat video, sebab kawan dia ni memang kerja dia shoot video ni. Alahai, pening dah kepala.

Patut ke buat je video tu, ataupun hire photographer untuk buat pre wedding shoot? Jujurnya aku tak berapa yakin sebab tak pernah tengok orang buat pre wedding video, kalau gambar compiled menjadi video tau lah.

<--- Nang if you LIKE

10 comments:

Bapak said...

kalu ada org nak sponsor tu layan je la...sekali seumur hidup..

konsep & story line bole bincang semasa ngan tunang, member tunang & videographer/photographer tu..

chik star said...

aaaa !
video video !
paling terbaik akk rase. bukan semue org buat video..nnti kloade rezeki lebih mse kawin bole pertontonkan..

klo ade lagi rezeki lebih buat fotoshoot jugak.

humm mesti bestkn iza..
:DD

nanonano said...

keperluan & kehendak??
yg penting pikir kemampuan dlu,
if xde hal, so go on je :)

~daRLee ZuRiS~ said...

akak tak buat pre wedding photo sbb sharil tak mau
tp buat video kawen.start sari preparation nikah sampailah habis majlis sanding
jenuh juga nak berlakon ok.segan teman ;P

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

wah..de org nak sponsor larr.!!~~
tunggu apa lagikkk!!


☆┌─┐ ─┐☆
☆│▒│ /▒/
☆│▒│/▒/
☆│▒ /▒/─┬─┐... HYE!!HYE!!..
☆│▒│▒|▒│▒│ ..PEACE..
┌┴─┴─┐-┘─┘
│▒┌──┘▒▒▒│..MENJEJAK DISINI..
└┐▒▒▒▒▒▒

♥ salam singgah dari mummy weiyda♥
♥ eppy blogging ya!♥

hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

Erina Asmawani said...

kalu kawan iim nak sponsor go on je la yunk ;)

ena dulu xde pun pre wed. Cam teringin tapi dah lama2 tu pk2 balik xyah bazir.Tak pun yunk, untuk pre wed..suh la adik tgkapkan..jimat kos da disitu ;)

bg ena pre wed x penting sangat sebab tu gambar kite sebelum kawen (kan banyak da kan ;p), yang penting gambar kawen & post wed! ;) Sebb tu hari kebesaran kita.Yess.video masa kawen pun sangat best jugak.Hee

ni pandangan ena je k ;)

nyna said...

buat semua.semua haha.
alaa buat la video bukan selalu nak perasan artis huuu

ceera said...

kalau mampu apa salahnye.

Zati Tarhizi said...

Ehh, buat video pon best jugak. Nanti boleh pasang screen besar play video tu mase wedding akak. Wahhh suwwittt. Hahaha.

pRincESs_N said...

Mbr aku ade wt pre-wed video..blakon ala2 cr 80-an..kelass r..then tunjuk kt dewan..ms guest dinner..tu pn klo ko x segan r..xpon kecek2 mntk tuka wt video ms weddg..hehe..bak kate ena post weddg ag best..

Aku dlu x wt pre-wed photoshoot sbb apak aku da warning awl2..no pre-wed photoshoot..ank yg patuh...huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...