Friday, April 15, 2011

Diet Yang Hancus

Tsk.. Sedang kecewa dengan diri sendiri ni :(

Kenapa lah sejak kebelakangan ni, kekuatan melawan nafsu makan tu makin menipis? Hoih, dah turun 5kg, lepas tu stop kenapa? Lepas tu dah asyik mengelat kenapanya? Patutnya bila ada kemajuan, mesti lebih bersemangat kan. Ini tak, lagi dilanggar pantangnya.

Bertahan lebih kurang 3 minggu je kot? Sheeshhh, loser !

Nasi tu masih boleh ditahan la keinginan dia. Tapi roti, mi, bihun.. Susah benor teman nak mengatakan tidak !! Ha, mula lah saya nak membebel pada diri sendiri ni.

Hey diri sendiri ! Kuat sikit. Lebih kurang lagi 4kg je nak kurangkan. 4kg bukan banyak. Kalau dalam Biggest Loser tu, kadang-kadang dalam seminggu je dorang dah boleh lenyapkan tau. Tapi kalau nak macam tu, kau jangan buat apa lah. Asal celik mata je exercise sampailah kau nak pejam mata karang :P

Oh, btw.. Ini kegagalan aku yang terkini.

Mi goreng daging yang yummy. Semua ni gara-gara pagi tadi baca blog Stilla lah ni. Terus aku mengidam nakkan mi goreng daging ni jugak. Yunk, kamu bersalah :P

Haha. Seronok kan. Diri sendiri yang salah tak dapat kawal nafsu tapi pandai je nak blame orang lain :P

Apa pun, mari bersyukur sebab masih boleh makan yang sedap-sedap. Alhamdulillah.

<--- Nang if you LIKE

6 comments:

PutRee SeJiNjaNg said...

alo..lo..lo...sowie yunk...sian kat izza...tak pe pasni beli speacial k pulak...pasti dapat berdiet balik..hehhehe

Anonymous. said...

dear, ok la tu 5kg in a month. itu dah kira unhealthy kalau ikutkan tu hehe. remember, losing too much in a short time will most of the times result in gaining too much after too. so, the keyword is... consistent and persistent :) i know u can! yg penting, makan secara sihat ok!! caiyokkk!

nanonano said...

brsyukurla weh. Kalu aku trun 5kg,aku dah bt nazar. :p

Ayu Firzara said...

Hye Honey!

Camne baju? Okay tak?

Nem0 o0h Nem0 said...

5 kilo? tahniahhh!! All de bestt tau...

Zumie said...

teringin jugak..............ahh nyesal masuk sini:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...