Saturday, March 26, 2011

Manual VS Auto

Salam.

Asyik duk keluar entry pilihan macam ni pulak ye. Hari tu comparekan FB dan Twitter. Hari ni pasal jenis kereta pulak :P

Korang drive kereta apa ye? Maksud apa ni bukan brand dia ke hape. Tapi jenisnya la, auto ke manual. Kan dah terexplain panjang-panjang macam lah uols tak paham kan. Hik3

Manual

ataupun

Auto

Aku drive kereta manual. Ha, hebat tak? *angkat-angkat kening

Hahaha. Tatau, orang selalu fikir perempuan kalau bawak kereta manual macam cool. Yolah sangat korang tu T___T

Tapi aku pun kadang-kadang berasa cool macam nak cakap, Hey, bawak kereta manual lah baru mencabar. Hahahaha :P

Tapi itu dulu. Zaman kerja tak tempuh jammed. Zaman pergi kerja 10 minit je. Siap lunch hour sempat weh kalau aku nak balik rumah.

Zaman sekarang pergi kerja je dah ambil masa sejam. Kalau ada hal-hal polis yang tah pape suka sangat tutup-tutup jalan especially Dataran Merdeka tu, memang harus lah 2 jam kan. Dan mendatangkan marah terlampau di pagi hari.

Balik kerja pun sama, sejam atau lebih. Biasanya lebih. Sampai pernah sekali kaki kiri cramped masa dok tengah mengharung jammed tu. Ya Allah, sakit gila okay. Tapi nasib baik aku jenis yang boleh tahan sakit. Masih mampu lagi tekan clutch. Gila lah, esoknya terus pergi urut kaki :D

Kalau ada rezeki beli kereta lepas ni, definitely akan pilih yang auto punya. Tak sanggup lagi kakiku sakit :D

<--- Nang if you LIKE

10 comments:

Erina Asmawani said...

ena sangatttttt fail kete manual..huhu..sikit2 mati pastu terhenjut2,pastu mati..cukuplah lepas driving test je..huhuhu..

ena pun tak reti twitter..main twitter seminggu je pastu terus senyap. tak reti nak RT bagai..haha..

gudlak diet ;) mesti dah turun banyak ni kan..aumm! haaha

Erina Asmawani said...

oh oh..lagi satu, ena perasan burung twitter biru kamu berterbangan dalam blog ni..haha..sangat comelllll ok!

Cik Buya said...

kalau orang, orang pilih auto.. biarlah nak kata apa. janji tak mati enjin. ekeke ;PPP

Cik Buya said...

eh nak tambah lagi.. tak sakit kaki kekekeke

The Enticing Enchantress said...

for me, manual tu untuk pas test je, ramai yang terus nak bawak auto, pehtu lupe cane nak pakai manual.. hik hik..

burung twit twit tu cute, tolong buat for me buleh..? :)

Redbloodsnow said...

AKU SOLUTE DGN PENGGUNA MANUAL TAW YANG. AKU NNTI BELI KETA YG BERGEAR AUTO. AKU PART MANUAL..SUPER BODOH! HAHAHA

atty's said...

kty dulu bawak kete manual 8 thn ..lor ni baru bawak auto dah 2 thn..hihihihiih..skrg leh bawak 2-2...tp org yg biasa manual mmg lagi senang ..sbb dia leh je bawak auto..tp org yg biasa bawak auto ..mungkin tak teror bawak manual.

~daRLee ZuRiS~ said...

kalau kat kl tu,baiklah auto kan.
lainlah ipoh nie.better manual.jimat segala segi ;)
tp..kalau auto,beli ar yg cc tinggi terus.lagi best kan.hihii..

Nem0 o0h Nem0 said...

manual la best tp klo kat kl ni better amik je auto.sbb g mane2 asyik jem jek..

pRincESs_N said...

yeah...harus auto laa nk tempuh jammed...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...