Saturday, March 26, 2011

Diet : Day 9

Salam.

Ikutkan malas nak update diet hari ke 9 ni. Haha. Sebab hancus, kantoi, rasa malas, rasa lapar, rasa nak makannnnn je semua ada dalam diri ini ! Hahahahantu betul lah !!

Breakfast ; 2 chicken slice with cheese + 1 bottle water

Lunch ; Fried foo chuk + 1 bottle water

Dinner ; Aku lenjan makan maggi kari + telur + cili api. Miahahaha. Teringin punya pasal, dah teringin tu makan je lah. Mana yang boleh tahan tu, tahan. Mana tak tahan tu, sesah aje lah.

Tapi 9 hari diet, dengan 8 hari tanpa nasi. Adalah satu pencapaian besar untuk diri aku yang dasar kuat makan ni :D Sebab tu lah pergi reward diri sendiri makan maggi T__________T Hahahaha. Baik punya cover line ek.

Apa-apalah, yang penting aku akan cuba bertahan berdiet selama yang mungkin. Tapi aku diet pun just untuk maintain macam ni je kot. Jap lagi tak tau pulak mana satu tiang lampu, mana satu aku. Hahah. Okay, tak lawak pun :P

Oh, satu lagi isu berkaitan diet ni. Kita pun tau kan lain orang, lain diet ni. Si A mungkin diet kalori, si B mungkin diet Atkins, si C mungkin diet nasi dan banyak lagi mungkinlah. Jadi yang penting kat sini kita ikut apa yang kita percaya, tapi jangan memperlekehkan pilihan orang lain. Belajar respect orang lain sikit ;)

Okay, goodluck semua tukang-tukang diet di luar sana !

<--- Nang if you LIKE

2 comments:

bella said...

hahaha! gambatte!
last 2 wiks baru lepas menjalani praogram diet gak. 2 mnggu je tahan. ;p

u go gurl!

atty's said...

itulah izza.kdg org ni perkecilkan..diet ada mcm2 diet..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...