Friday, March 18, 2011

Diet : Day 1

Salam uols.

Ni dia orang yang duk pung pang pung pang nak diet tu. Diet main-main dia ni. Saje je taw. Karang gemuk baju nikah tak muat baru dia tahu kan.

Dinner hari tu makan steamboat style sendiri :p Rebus-rebus je, cicah ngan sos. Actually kalau nak diet, tak elok makan benda ni. Sebab ia benda yang diproses kan. Aku pun tak tahu motif aku nak upload jugak gambar ni :p Tehehe. Gambar ni takde kaitan ngan kisah diet main-main aku ni :D Saje gatai upload.

Okay, lepas tu beralih kepada breakfast pagi semalam. Di mana hari yang kononnya budak ni nak start Atkins diet dia tu kan.

Breakfast ; seperti yang dah disebutkan dalam entry sebelum ni.

3 slices smoked chicken - Lulus
Air masak satu botol - Lulus

Okay, mari kita lihat lunch pulak..
Ayam sambal seketul - Lulus
Tempe - Tak pasti. Lulus kot
Sayur hijau - Lulus
Air masak satu botol - Lulus

Bagus, bagus.. Tengok dinner pulak.

Perghhhh !!!!! INI KANTOI BESAR JANG OI !!

Breakfast dan lunch dan cantik kan. Alih-alih pergi spoiltkan dengan ambil lauk dinner macam tu. Bukan masalah masak lemak cili padi tu, tu takde hal. Yang ada hal tu, sotong tu ha. 4 ekor kot dah selamat berada di dalam perut T____T

On my defense :p aku beli stok barang basah sehari sebelum aku bercadang nak buat Atkins diet ni :p so kenalah habiskan kan ? Hahahahahantu punya pendiet !

Hari first pun dah kantoi besar ??? Apa daaaaa!

<--- Nang if you LIKE

10 comments:

nanonano said...

means mu skrg nk tolak ns mentah2 la??
say no to nasik ehh???
ape plak maksud mu mknn yg diproses?
xley?
cmne xfhm?

~daRLee ZuRiS~ said...

semoga berjaya ye.
hahaa..takde makna nye nak diet2
hati tengah senang,makan sikit pun badan naik.percayalah ;P

na,makanan proses tu cam makanan segeralah.cam fishcake,fishball dlm peket tu.

Faizaharis2 said...

huhuhuhu....takde dik oii pelan2...

tapi kannn gambar yg last tu..perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.....pengsannn kejap

Zumie said...

haha kantoi la syg..diet xleh ada pengkantoian tau syg haha..makan curik2 pon xleh..tapi sellau je buat kan..

marila kite diet tinggi protein..


gudluck pengantin baru..

atty's said...

sabar je lah izza ni tau ..betul2 nak diet rupanya

tp tempe tu tak lulus..
kty ni pengemar tempe..pun dah stop makan tempe..huhuhuhuh

sotong pun feveret..tp takleh makan gak .

tp rasanya okeh dah diet izza tu .izza kan gomok pun ..teruskan ya..

sweethOneY said...

Nano - baru cubaan la taknak amik karbohidrat. means bukan nasik je, mi, kuetiau, roti dan yang sebangsa dengannya. Hehe.

makanan diproses tu mcm fishball, fishcakes, segala jenis ball tu lah.

akak zuris - ehhe. saya akan buktikan teori akak salah :P

kak faizah - tu lah kak, pelan2 la ni. main2 je lebih. Hehehe. Sedap kak sotong masak lemak cili padi, nyumssss~

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

wahhh diet bagai ko yer dear!! tp kan yg last tu aku rasa ko dah rembat smeangkuk..tol x?? baik ngaku cepattt!!

hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

sweethOneY said...

zue - mekacehhhhh. jomlah diet came2. hehee

kak aty - hahahah ingat kite main2 ke. mana leh, semangat kobar2 ni hari2 dok belek blog diet kak ty tu..

oo, tempe x boleh ek? okay2. sotong tu mmg taw sangat x boleh. tapi degil :|

TQ kak ty!

weiyda - ngahahahaha. ye betul! semangkuk yang mengandungi 5 ekor sotong :P

Redbloodsnow said...

air lior aku meleleh tgk. dah lah aku tgh lapa ni yang. nak masak, MALAS. adehh... serba serbi aku mls ek :D

PinQib said...

sotonggg banyak kalorii awakkk hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...