Wednesday, March 23, 2011

Diet : Day 6

Salam.

Sorrylah merasa korang hari-hari dok ngadap menu apa aku makan je kan. Memanglah takat benda makan je kan, kadang-kadang berulang. Tapi aku just nak ada rekod pemakanan aku. Sila bersabar ye. Sambil-sambil tu kalau ada cerita lain, aku update jugak pasal lain eh.

So, macam tak percaya tiba-tiba je dah sampai hari ke6. Apsal rasa dah lama gila diet ni? Haha. Tu dia, penantian satu penyeksaan :p Tapi nak kata ini 6 hari yang berjaya tak jugak, kan dah cakap hujung minggu hari tu kantoi nasi T____T

Breakfast,
Scrambled egg + mayo with salad. Yummeyhhhh!!

Yes, boring taw hari-hari dok ngadap telur je. Memang banyak lagi benda lain boleh makan, tapi untuk breakfast memang aku prefer telur je sebab paling sonang kan. Hengat aku ada masa sangat nak bangun awal-awal weekdays untuk prepare breakfast? Ini pun sekarang bangun jam 6 pagi. Cecepat siap, sambil siap rebus telur ke apa ke. Hentam je, janji perut terisi.

Lunch,
Dinner,Dinner was made by none other than, yours truly. Hehehe.

Daging beli yang dah potong siap kat Carrefour, marinate pastu bakar dia. Hias-hias sikit dengan salad kasik nampak cantekkk :p Asyik dok ngunyah salad je semalam. Breakfast sulam ngan salad, dinner pun sama.

Rasa tak sabar nak timbang berat weekend ni. Harap-harap paling kurang pun tolongla turun 1 kg :D

<--- Nang if you LIKE

10 comments:

nanonano said...

bagus weh
batul2 smangat mu kali ni
aku pun mlm td terai mkn lauk je..
smlm berjaya mkn ns skali je sehari. hahaha
mmg lmbat ah turun gni..
tp xpe skurang2nye ade gok mnde yg aku skip
skit2 la ehh..
:p

Zumie said...

diet atkins makan lauk je ke..haha

tapi makanan ko tetap sodapp dan konyang...

sweethOneY said...

ehe. semangat kobar2 aku kali ni :P

nk turunkan berat, nk kecikkan pinggang :(

takpe, mu buat pelan2. lagipun diet ni dia bukan berlapar.. tapi kira gantikan nasi tu ngan protein (ayam,ikan, telur)

tp mu BF, jadi aku tak berani nk komen lelebih sbb tataw. ehehehhe

sweethOneY said...

zue - hehe. diet atkins kurangkan carbs. nanti aku rajin aku story :D

atty's said...

caya lah iza..dah hari ke 6..kira okeh dah sgt.

menu utk dinner tu menarik..
kty ingat nak buat ..tp bila buat utk kty satu rumah nak.dah ler daging mahal.hahhahahhaha..

~daRLee ZuRiS~ said...

tu bukan takat sekilo je turun nih.mau berkilo2.cayalah!
aku pun kurang makan nasi.sebulan 2,3 kali je.tapi berat tak turun2.camne??leh ar join kau diet camnie ek

Faizaharis2 said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhh....sedapnyer menuu....nak2 yg dinner tu... rajinnn nyerrrr... bagos3

IEZA said...

Bagus la diet...kita pun tgh usaha nak turunkan berat badan ni..Tapi susah betul!!!nak turun sekilo pun susah..hu..hu..

Dayu said...

diet atkins ye

nk cuba tapi bf la pulak
tak berani
nak makan nasi sekali sehari pun gagal

sudahnya..ginilah

Redbloodsnow said...

scramble egg campo dgn mayonis mmg syorga weh..gulpsss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...