Saturday, March 19, 2011

Diet : Day 2

Salam.

Ni cerita hari kedua aku berdiet. Ceh, nak ngaku diet pun malu buek kena gelak dek orang je sebab diet main-main kan :p

Breakfast ; Telur rebus 2 bijik + air masak satu botol

Actually nak buat telur setengah masak, apakan daya masa nak ketuk pecahkan telur tu, sekali tak pecah daaa. Terlebih rebus kot ni. Sebelum ni, dah dua kali terkurang rebus. Telur tak masak. Tapi takpe, dah dapat tips dari @Lilred dengan @Chika.. Harap lepas ni telur setengah masak akan menjadi :p

Lunch ; Ayam goreng 2 ketul + sambal belacan + air masak satu botol

Dinner ; Bihun sup ayam + air masak satu botol

Tak berapa okay ni. Tapi nafsu tak kuat sebab en tunang bawak dinner kat JJ Balakong. Buat pejam mata je lah ni sebab carb nya lebih kurang 10 g (err, muka risau)

Tapi kan tak sodar diri jugak lagi lah minah ni, dah la ngap bihun sup.. Ngap jugak blueberry cheese tart. Share dengan en tunang.

Si mata sepet sebelah :p

P/s Perut aku dah kembung asyik minum air je. Sampai ada tahap rasa tak lalu sangat dah nak nelan air kosong tu T_T

<--- Nang if you LIKE

5 comments:

~daRLee ZuRiS~ said...

diet boleh mkn ayam sampai 2 ketul meh?makan ikan lah

nanonano said...

wehhh
mu betul2 smangat nmpak skrg
hahah bagus2
awat telur tu kaler lain2??
lain2 warganegarakah??

chik star said...

izza akk kgum gile dengn semngat mu.
akk rase nk ikot gk menu siht mu ni.
tpi sehari tanpe nasik bole kah ?
erk !

izza mu nmpk slim dalam gmbr, dala slim tgi gilos pulak tu. myb la pade mu mu rase berisi, tpi pade akk mu ideal doh.

ingt lg mase akk dulu2. mmg sehari akk balun air masak 2 btol. org ckp nk kurg berat bdn bnyk minom air masak. :DD

Tp tu dulula. sekrg asik nk neskepe je. ater gane ? haha.

sweethOneY said...

kak zuris - boleh.. depends orang tu nak buat diet yg mcm mna :D

nano - hahahaa. sekor telur china, sekor india :P

satu tu terkena kicap lah yunk. hehee

kak as - Hee. idak la semangat beno kak. Bukan perfect sgt ikut atkins tu pun. Main ikut dan jugak ni.

tapi nescafe dah 3 hari tak minummmm T_____________T Gigil

Redbloodsnow said...

hehehe...gagah ko berdiet ek yang. psstt...lame aku tak makan telur separuh masak..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...