Thursday, March 10, 2011

Anak angkat

Salam dan selamat pagi semua ;)

Pagi ni ceria betul sebab ada peneman di office. Yelah, lately ni selalu kena sorang-sorang je sebab yang lain pergi ke branch. Tapi hari ni ada penemannnn. Perkenalkan anak angkat saya ;p

Baby, say hello to mommy's readers..

Comel rasa nak penyekkan kannnn. Comel sangat.

Mommy, I'm scared. They are strangers. Binatang ni sebenarnya pemalu dan penakut sikit. Tapi yang ni cepat je bonding dengan saya.

Tidur seperti bola. Eeee, geram rasa nak lempar je ke dinding. Miahahaha. I'm not an animal lover. Tapi yang ini, meruntun jiwalah. Dah la manja sangat. Pandai merajuk okay kalau tak dapat perhatian.

Tengok tu kemanjaan dia. Tidur nak berpeluk je. Bagi montot pulak dia ni kat readers mommy taw.

This is not mine taw. Nama pun hanak hangkat kan. Tolong jagakan sementara dia nak dapat tuan :) Housemate aku jual benda comel ni. Ini baru 2 bulan. Tak berapa reti nak makan sendiri. Kena suapkan dia. Dan kena paksa dia makan. Sebab yang ni kuat tidur, asyiklah tidur. Tengah-tengah orang suap dia makan, dia tidur. Boleh?? Eee, geram sangat lah dengan dia ni!

Dasar kuat tidur, tonggenglah kut mana pun. Lena uols.

Posisi tidur paling tak senonoh. Sedap mengangkang. Ini jantan. Takde nama lagi sebab nak jual kan. Nanti biar tuan dia je bagi nama :)

Gara-gara ralit mengulit dia ni lah tidur lambat semalam. Pagi ni bawak datang office lagi. Hehe. Sebab senang je, letak je dia dalam pouch biarkan je. Janji dia ada bau kita. Means orang yang dia kenallah. Karang tinggal kat rumah karang, dia sunyi. Betul, tak tipu. Dia ni binatang penuh perasaan taw.

Oh, lupa nak perkenalkan ni binatang apa sebenarnya. Hehe. Tak biasa tengok kan?

Ini nama dia Sugar Glider. Spesis tupai. Dan juga eksotik. Ada ekor panjang yang akan kembang. Ketiak macam ada sayap tu, dah nama pun gliders kan. Kat perut pulak ada kantung macam kanggaru. Comel

P/s Ada setengah gambar aku tak dapat watermark. Tak tahulah kenapa. Masuk je photoscape, terus crashed :| Jangan curik aaa :p




--Nang if you LIKE

13 comments:

atty's said...

comey..tp cam takut lak..geli2 gitu.

Ecah Ecot said...

alaa....comelnyee..ecah ade hamster seko..tp baru pas mati..sob2..tgok keletah sugar glider ni rindu plak..huuu

nanonano said...

adehhh
geli wehhh
tp comey ahh
cm ank tikus
hahahha
bakpe mu xamek jg je weh??
err beli?

sweethOneY said...

kak ty - hehe. sy mula2 pun geli kak. beranikan diri :)

ecah - olorrr.. yeke? cne leh mati hamster tu :(

nano - hehe. comel. tp bukan anak tikus ye :P ni dh ada org punya. tlg jaga sementara tuan dia amik je. mahai yunk, rm250 sekor.

~dARlee zURiS~ said...

comelnye!!
aku pun rasa geram nak lenyek2 ;)
kalau kysha tengok nie mesti dia suka.tengok anak rabbit pun terjerit2 seronok

PutRee SeJiNjaNg said...

comel yunk..tapi aku geli arr...nengok je aku terus meremang bulu tau..huhu


ppssttt tak sempat kita nak jumpa kan yunk...next time lah k yunk...aku & roy plan nak bercuti bln april ni..hehhe

saya_arief said...

comel3..
kami ade hamster.
name sameon.
;D

IEZA said...

SAlam..comel memang la comel..tapi akak geli la..pernah tengok kat pasaraya..ada sorang minah tu..bawak binatang ni kat tangannya..akak ingat apa..rupanya binatang ni la..memang kiub..tapi geli pun ada..

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

weyy..!! comey rrr tp aku gelikkkk..!! dia ada poket cam kanggaru errr?? wah..nak tgk..nak tgk..aku nak duk dlm tu leh??


Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

sweethOneY said...

kak zuris - hehe. kysha tak takut eh ngan binatang?

tilla - aku pun memula geli yg tapi beranikan je. lama2 rasa comel sgt.. tu lah x sempat kita nk jumpa kan. aku pun weekend sokmo busy je :(

nnt dtg lagi inform yek!

arief - hehe. comelnya nama hamster dia :P

kak ieza - hehe. kalau tak biasa mungkinla geli kak. sy mula2 nk pgg pun geli. SG ni mmg jenis org bawak ke mana2 :)

-eLyNhere- said...

errr... cam geli2 la kan.. sebab kecik sgt.. tapi klu besar lagi takut kot..? ntahla, 1st time tgk ni! huhu

Redbloodsnow said...

eeee yanggg...seriouslyyyy. aku geram. by the way ko telling story dia gitu² gnie²...eeee mmg sgttt geram aku nk bela satu taw

arghhh! mane nak carik. aku nak glider gakkkkkkkk

Zhoe Wynz said...

tgk cute mcm tu.. tringin lak nk 1 hehe wonder kt brunei cni ada jual huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...